KiemeltKözélet

1,5 MILLIÓS TÁMOGATÁST KAPOTT A KÓRHÁZ

A magyar vadásztársadalom összefogásával érkezett a Szent Borbála Kórházba mintegy 1,5 milliós támogatás. A célzott támogatásnak köszönhetően a gyermekosztály eszközparkja gyarapodott egy-egy készülékkel.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. 2019. december 27-én országos jótékonysági vadászatot szervezett, melyet az ország valamennyi megyéjében egyidőben rendeztek meg.
Az összefogás célja az volt, hogy 19 megyei kórház gyermekosztályára hiánypótló orvosi eszközök beszerzése megtörténhessen. A jótékonysági vadászat során közel 37 millió Ft gyűlt össze, a Szent Borbála Kórház gyermekosztálya 1.549.663 forintban részesült.
Orvosszakmai döntést követően beszerzésre került egy a lélegeztetőgéphez csatlakoztatható hiánypótló párásító és egy csúcskategóriás EKG berendezés tartozékaival.
Az adományozó okirat átadását hétfőn rendezték. Az ünnepélyes rendezvényen az adományozókat képviselte a vadászatot kezdeményező és koordináló Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője Fejes László, valamint stratégiai partnere a Dunaszentmiklósi Rákóczi Vadász-társaság képviseletében megjelent dr. Dankó Zoltán. Az adományozás megvalósulását igazoló dokumentumot dr. Lőke János főigazgató és dr. Ernyey Zoltán orvosigazgató vette át.

Az EKG-készüléket az adományozók és a sajtó képviselői a rendezvény helyszínén megtekinthették. A párásító a koraszülött részlegen, működésének helyén felszerelésre került, de a járvány-helyzetre való tekintettel az eszköz megtekintését nem tartotta biztonságosnak a kórház menedzsmentje, ezért ettől eltekintettek. A Csecsemő-és Gyermekosztály osztályvezető főorvosa Dr. Czelecz Zsuzsanna elmondta, hogy a gyermekosztály számára jó időben érkezett a segítség. A Koraszülött Részlegen használt lélegeztetőgép alkatrésze, a párásító meghibásodott, és ennek a cseréjét ebből a támogatásból valósították meg.
A példaértékű társadalmi szerepvállalást dr. Lőke János főigazgató az intézmény, dr. Czelecz Zsuzsanna főorvos a gyermekosztály apró betegei nevében köszönte meg.

kép: https://www.facebook.com/szentborbalkorhaz

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close