GazdaságKiemelt

ÚJABB SEGÍTSÉG A KORMÁNYTÓL A TATABÁNYAI CSALÁDOKNAK

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: 2021. január 1-jétől, további hat hónapig meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot a gyermeket nevelő családoknál – függetlenül attól, hány gyermeket nevelnek -, a nyugdíjasoknál, a munkanélkülieknél és a közfoglalkoztatottaknál.

A munkahelyeket és a családok életszínvonalát a járvány ideje alatt is meg kell védeni – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebook-oldalán közzétett videóban. A vállalkozások esetében is megmarad a segítség. Ha bevételük több mint 25 százalékkal csökkent, megfogják kapni a lehetőséget. “A gyermekeseknek, nyugdíjasoknak, munkanélkülieknek és közfoglalkoztatottaknak semmit sem kell tenniük, ha nem akarnak fizetni, a moratórium automatikusan meghosszabbodik” esetükben – mondta, hozzátéve: csak akkor kell felkeresniük a bankjukat, ha a moratórium lehetősége ellenére fizetni szeretnének. A vállalkozóknak azonban be kell jelenteniük, ha meg akarják hosszabbítani.

A gazdaságvédelmi operatív törzs javaslata alapján, hat hónapra felmondási tilalmat rendel el a kormány a járvány kezdete előtt felvett összes háztartási és vállalkozási hitelre.

A miniszterelnök kifejtette: a hitelmoratórium eddig 1,6 millió családnak és 60 ezer vállalkozásnak adott segítséget. Ez azt jelenti, hogy decemberig 2 ezer milliárd forint marad a családoknál és a vállalkozásoknál – emelte ki.

Forrás: MTI, fotó: koronavirus.gov.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close