KiemeltKözélet

UKRÁNOK AZ ÚTON

Hangoskodás, utcai piálás és balhék a Mártírok útján

Szép fejlődésen megy keresztül a Mártírok út egyik jellegzetes, posztkommunista stílusú irodaépülete. A hajdani számviteli és ügyviteli vállalat (SZÜV) egykori székháza megszépült, ámde munkásszállóvá alakult, amelyben elsősorban ukrajnai munkavállalók kapnak fedelet a fejük fölé. A környéken a napokban egyre gyakoribbá válnak a kirívó esetek. A hangoskodás, az alkoholfogyasztás mellett mindennaposak a közbiztonságra veszélyes esetek is.

Olvasóink jelezték, hogy egyre tűrhetetlenebbek az állapotok a Mártírok útjának Alsógalla felé eső végén, ahol az egykori SZÜV épületét munkásszállóvá alakították át. “A közelmúltban, talán az olcsóbb lakások miatt a tízemeletes házakba is sok ukrajnai munkavállaló költözött. Akadt olyan lépcsőház, ahol két lakásban is éltek ukránok. Ezzel nem lett volna semmi baj, de amikor a két lakás “bandáit” összefújta a szél, akkor sokszor reggel hatig ment az üvöltözés. Törtek az üvegek az utcán, és a lépcsőház is háborús övezethez hasonlított” – mesélte egy olvasónk, aki hozzátette: egy-egy bátor ember igyekezett bekopogni a lakásokba, de saját védelmük érdekében inkább csak a liftbe kihelyezett levelekkel igyekeztek tájékoztatni a rendbontókat, hogy legközelebb rendőrt hívnak. Ezeket a leveleket persze az ukrajnai ukrán állampolgárok (akik nem ukrajnai magyarok!) nem igazán értették.

Másik olvasónk olyan sztorit mesélt, amelyben a munkásszálló lakói, férfiak, nők vegyesen, az épületből kilépve a Mártírok főútvonalán, az úttesten gyalogolva indultak útjukra. Amikor valaki dudálva jelzett, az egyik férfi kevés híján belerúgott a lassító autóba.

A közösségi oldalakon is egyre több a kihágások miatt tett észrevétel, ami elővigyázatosságra inthet. Talán a körzet önkormányzati képviselője, Nagy Béla lenne az illetékes, hogy megelőzze a nagyobb bajt. Ha már ilyen brutális körzetben él és képvisel, muszáj lesz lépnie, mielőtt valaki önhatalmúlag megelőzi.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close