KiemeltKözélet

A VÉG KÖZEPE

Avagy szerkesztőségi jegyzet a jegyző elbocsátásának margójára

A vég közepe

Mert ez már nem a kezdete. Amit Szücsné polgármester asszony művel, az a kezdetektől, legalábbis a vég kezdeteitől már jócskán messze van.

Mert nem elég, hogy lassan egy év után sem állt össze egy megyei jogú város hivatala, úgy csereberéli a maga körüli embereket, ahogyan a régi könyvelők az indigópapírt.

Szücsné Ilona híreink szerint vállalhatatlan zavart teremt a hivatalban, de ebben akár kételkedhetnénk is, hiszen a “hiszemhalátom”-ba még lehetne kapaszkodni, és bízni abban, hogy ez a személy megfelelő lehet a polgármesteri feladat ellátására.

Ugyanakkor a közgyűlési napokon szimplán bebizonyítja “rátermettségét” Szücsné Posztovics Ilona, aki a saját mondataiba is belegabalyodik, mint egy kisgyerek anyák napján, és olykor cukin vigyorogva adja a helyes kislányt.

A közvélemény sokáig valóban édibédinek tarthatja a hasonló viselkedést, csakhogy Szücsné Ilona nem egy vigyorverseny indulója, hanem épp egy megyei jogú város polgármestere.

Az pedig így nem viselkedhet!

Mert ez a full amatőr kategória.

Reálisan látható, hogy Szücsné Posztovics Ilona nincs tisztában sem kérdésekkel, sem válaszokkal.

Semmivel.

Mert az egyik pillanatban fehéret állít, két perc múlva pedig ugyanarról feketét.

Lásd a Tulipános Ház kivitelezési szerződései.

Egyszerűen azt gondolja, ha Boda képviselő felteszi ugyanazt a kérdést negyedszer, akkor Boda képviselőt a jegyzővel leállíttatja. Habár szükség lenne vizsgálóbizottság felállítására – talán Lusztig Péter alpolgi barátja védelmében? – egyszerűen lesöpri. Aztán ha a jegyző már őt is rendre inti, a hivatal vezetőjének tekinthető személyt(!!!) kipenderíti a hivatalból.

Na, itt mennek helytelenül a folyamatok.

Itt járunk a vég közepén. Mert ez már nem a kezdete. A kezdet akkor volt, amikor Szücsné Posztovics Ilona nyilvános tv-műsorban azt merte mondani, hogy az ő finanszírozása alatt álló bárki köteles azt kérdezni és azt mondani, amit ő, Szücsné hallani szeretne, vagy inkább AKAR.

Ezért lett neki új tv-je, amire kár is szót veszteni, ezért rugdosta ki a fél hivatalt, és ezért zavarta el most táncostársát, a város jegyzőjét. Nem tűnt fel neki, hogy számos kérdésben egyedül maradt már, a saját “társai” sem támogatták. Sem akkor, amikor nem akart 30 milliót adni az azóta sikeres futballcsapatnak, sem akkor, amikor viszont a város nevében ő akart 130 milliós, totál érthetetlen telket venni egy nyilvánvaló szimpatizánsától.

Arról viszont nem tudott, hogy képviselőtársa, az őt rendszeresen kritikával illető Nagy Béla kilépett a frakciójukból. Érdemes volt látni és hallani azt a vihogást, amit a számára érthetetlen kérdés felvetése után produkált a civilben cégvezető asszony.

Az ilyen kvalitású embereket bármilyen felsőfokú vezetőképzésben hetek, de inkább napok múlva eltanácsolják. Szücsné Ilona, mint választott polgármester még négy évig maradhat a helyén. De hogy addig mi lesz?

Nehéz kérdés a vég közepén.

A legvége előtt…

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close