KiemeltKözélet

ÚJABB JEGYZŐT RÚGOTT KI SZÜCSNÉ

És még egy irodavezetőt is lapátra tett a polgármester!

Szücsné Posztovics Ilona alig tíz hónapja ült bele a polgármesteri székbe, és azóta már a második jegyzőt fogyasztja el. Itt jegyeznénk meg, hogy Schmidt Csaba kilenc év alatt három hivatalvezetővel dolgozott, és abból az egyik nyugdíjba ment, ezért kellett a váltás.

Pontosan nem tudjuk, mi a hivatalos oka Dr. Malomsoki István hirtelen menesztésének, de városházi hírek szerint Szücsné nehezen viselte, hogy a jegyző a törvényesség őre a hivatalban, és nem tudja bábként mozgatni. Állítólag az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a hivatalvezető csütörtökön a közgyűlésen a szabályszerű működésre hívta fel a figyelmet, és nem engedte, hogy a polgármester asszony kénye-kedve szerint válogasson a megtárgyalni szánt képviselői javaslatokból. Ugyanis Szücsné Posztovics Ilona maga akarta eldönteni, melyik indítványról dönthet a közgyűlés és melyikről nem, de a jegyző jelezte, a képviselői előterjesztéseket válogatás nélkül tárgyalni kell. Szücsné válasza erre csak annyi volt: “Azt majd az irodámban megbeszéljük, mit tárgyalunk és mit nem!” Információink szerint nem párbeszéd volt abban az irodában, hanem statárium, de mit is várunk egy DK-stól?!

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha Szücsné Posztovics Ilona belelendül, nincs megállás, így gyorsan megvált még egy irodavezetőtől is. Az indok itt sem ismert, de biztos találtak valami jól hangzó, koholt vádat. Úgy látszik, a polgármester asszony tisztogatása még nem ért véget, már vagy nyolc, a város működését, a beruházások és fejlesztéseket segítő irodavezetőtől vált meg, és helyette hithű pártkatonákat hozott. Jól látszik, hogy a döntések politikai és hiúsági kérdések mentén születnek a mostani városvezetésnél, nem pedig a szakmaiság alapján, hiszen mióta a szakembereket menesztette Szücsné, még saját párttársai szerint is szinte működésképtelen a hivatal. Nem készülnek el az előterjesztések időben, amik pedig végre megszületnek, azok szakmaiatlanok és hiányosak. A pártkatonák elfelejtették (vagy inkább fogalmuk sem volt róla), hogy gazdasági programot kellene készíteni az önkormányzatnak, így törvénysértően működik jelenleg a város.

Nincsenek fejlesztések, beruházások, egyre több turpisság derül ki az utóbbi tíz hónapban hozott döntésekről. Persze Szücsné Posztovics Ilona folyton keresi a felelősöket, csak éppen azt felejti el, hogy ő a főnökük, és a hivatalnok azt csinálja, amire utasítást kap. Ja és persze ne feledjük a régi mondást: Fejétől bűzlik a hal!

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close