KiemeltKözélet

TULIPÁN GATE 2.

Miért fél Szücsné a vizsgáló bizottságtól?

Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy az egy év késéssel elkészült Tulipános Ház nem kapott használatba vételi engedélyt, pedig Szücsné Posztovics Ilona és csapata hiba- és hiánymentesen átvette az épületet. A hibákra most nem térnénk ki, de sokatmondó, hogy az épület előtti lépcsőt már szétverte a kivitelező. Vajon a dísztermet is újraparkettázzák, és ha igen, kinek a költségére?

A múlt héten a város közgyűlése is tárgyalta a Tulipános Ház építésével kapcsolatos beszámolót. Kihasználva, hogy még van élő közvetítése a közgyűlésnek, végighallgattuk a vitát. Röviden összefoglalva: Szücsné szerint a polgármesteri hivatal hibázott a kivitelező felé történő adatszolgáltatásokban, ezért nem a kivitelező tehet a késésről. Schmidt Csaba korábbi polgármester több korábbi levél felolvasásával cáfolta ezt, amely szerint a műszaki ellenőr által engedélyezett terveket általában 8 nap alatt jóváhagyta. Boda Bánk, a Mi Hazánk képviselője sérelmezte, hogy a beszámoló nem tartalmaz mellékleteket, pedig ő azokat már január óta kéri.

Boda Bánk azt javasolta a közgyűlésnek, hogy hozzanak létre egy vizsgáló bizottságot, ami átnézi a dokumentumokat, és megvizsgálja, jogosan engedte-e el Szücsné a mintegy 250 millió forintos kötbért. A Fidesz-KDNP frakció támogatta a vizsgáló bizottság létrehozását, a baloldali képviselők, élükön polgármester asszonnyal viszont nem. Vajon mitől féltek?

Ha nincs vaj fülük mögött, akkor miért félnek a vizsgálattól? A vizsgálat alkalmat adott volna a pletykák cáfolására. Így azonban nem tudjuk, miért vett át két hónapja Szücsné egy használhatatlan épületet. Miért engedett el közel 250 millió forint kötbért? Nem tudhatjuk meg, Lusztig alpolgármester miről tárgyalt a céggel egy tatabányai éteremben. Jó lenne tudnunk, a javítás költségét ki állja, ugyanis a folyosói pletykák szerint a városnak kell a zsebébe nyúlnia.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close