KiemeltKözélet

SZÜCSNÉ MOST IS ELMENEKÜL MAJD?

Magyarázkodhat a propaganda-gépezet miatt a polgármester

“Fuss, Ica, fuss!” Már izzíthatják hangszálaikat Szücsné Posztovics Ilona buzdításához a DK-s fanatikusok. A helyből elmenekülés nem hivatalos világcsúcstartója, a Város (Mostoha)Anyukája ugyanis számára igen kellemetlen kérdésekre kell, hogy választ adjon az augusztus 27-i közgyűlésen. Már ha ismét el nem szalad, ahogy tette azt legutóbb, amikor propag…, akarjuk mondani, kommunikációs szerződései kapcsán tervezte őt kérdezni a Fidesz-KDNP frakciója.

Bereznai Csaba ezúttal is arra próbál majd választ kapni Szücsné Posztovics Ilonától, hogy kötött-e szerződést az önkormányzat vagy a hivatal a Boldogulj Tatabányán oldal szerzőjével, Gutai Zsolttal, esetleg valamelyik családtagjával, vagy a családi érdekeltségbe tartozó Gastro-megoldások Bt-vel. Különösen érdekes lehet ez annak tükrében, hogy az említett blogon rendszeresen politikai karaktergyilkosságot szolgáló, vagy legalábbis annak halvány utánzatát imitáló írások jelennek meg, természetesen helyi kormánypárti képviselőkről, vagyis Szücsné politikai ellenfeleiről. Bereznai Csaba emellett interpellációjában rákérdez a járványhelyzet alatt kötött kommunikációs szerződésekre, és a hivatalban az ilyen jellegű feladatokkal foglalkozók létszámára is – ez utóbbira lassan már csak tippelni tud bárki laikus.

Turza Károly kérdéseit is izgatottan várjuk: a képviselő a televíziós szolgáltatásnak még költői túlzással sem nevezhető “Jó szerencsét” youtube csatorna létrehozásáról faggatja majd a polgármester asszonyt. Arról az internetes Polgármesteri TV-ként funkcionáló felületről, ahol zömében az Oroszlányi TV munkatársai által készített tudósítások láthatóak. Ezzel kapcsolatban több kérdés is felvetődhet: milyen szerződés alapján és mennyi pénzből végzik ők ezt, illetve ha a város a saját intézményeitől szűkített szolgáltatást és spórolást kér, akkor miért köt többmilliós szerződést hivatalon és városon kívüli szolgáltatókkal? Az már csak hab a tortán (bár nem túl édes, inkább olyan propaganda ízű), hogy az ide forgató munkatársak senki mással nem foglalkoznak a hivatalból vagy a városból, csak Szücsné Posztovics Ilonával.

Talán kevésbé látványos, de fontos témákat feszeget majd Pataki Zoltánné és Magyarné Kocsis Andrea is. Előbbi a József Attila Megyei és Városi Könyvtár új világítótesteinek beszerzéséről tesz majd fel kérdéseket (az átláthatóságot erősen sértő módon kerülhettek ugyanis az eszközök az intézménybe), utóbbi pedig aziránt érdeklődik, hogy a Polgármesteri Hivatal munkatársai miért nem juttatják el a bizottsági ülések jegyzőkönyveit a képviselők számára (már megint az a fránya átláthatóság, ugyebár).

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close