KiemeltKözélet

TULIPÁN GATE

Nem nyit ki a Tulipános Ház, de Szücsné elengedte a 250 milliós kötbért

Elmarad a Tulipános Ház Bányásznapra tervezett átadója, mert hiába indult el a Tulipános Ház műszaki átadása májusban és zárult le júniusban, az épület számtalan hiba és balesetveszély miatt nem kapta meg a használatba vételi engedélyt. Felmerül a kérdés, Szücsné Posztovics Ilona miért vette át az épületet, és miért engedte el a majd 250 millió forintos kötbért, ha az épület használhatatlan.

Lapunkhoz eljutott a használatba vételt elutasító határozat. Nézzük, milyen hibákat találtak:

1. Balesetveszélyes a lépcső az épület előtt és a bejáratnál. Hát aki járt az épület előtt, ezen nem fog csodálkozni. Inkább azon, hogy vehette át a polgármester asszony ezt így.

2. A teraszok burkolata balesetveszélyes, áll rajta a víz, mozognak a járólapok. Érthetetlen, ezt hogyan nem vette észre senki a városházán.

3. Nem működik az akadálymentesítést biztosító lift. Ha jóindulatúak vagyunk a városvezetéshez, az átvételnél éppen működött, csak eltelt két hónap és most már nem.

4. A díszterem parkettája felpúposodott. Érti a kedves olvasó?! Nem pincében, nem a kisteremben, hanem a díszteremben! Mit gondolhattak a városházán? Hogy senki nem fogja észrevenni? Vagy ráterítenek egy szőnyeget?

5. A nagy ünnepség keretében visszahelyezett két díszcsillár közül az egyiket a kivitelező eltörte. Mindegy, na, egy ép maradt, annyival érje be mindenki!

6. A pincelejárat balesetveszélyes, nincs előtte korlát.

7. Az előtérben botrányosan restaurálták a köveket. Egy majdnem faltól falig lévő repedés maradt az előtérben. Biztos azért, hogy látható legyen, nem ma épült az épület, vagy itt is a szőnyeggel gondolták megoldani a kérdést!

Ha a kedves olvasó nem érti, mi történt, akkor mutatunk egy fotót, ahol látszik, Lusztig alpolgármester mennyire összemelegedett pár hónap alatt a kivitelezővel, konkrétan Csepeli Zsolt termelési igazgatóval, akivel az előző városvezetés késhegyre menő vitákat folytatott. Azt is sokan tudják a városban, hogy Lusztig úr több órán át ebédelt a cég vezetőjével, vajon ott is kerültek számok papírfecnikre, mint abban a sokat emlegetett zágrábi étteremben?

Most sem értjük, hogy a májusi átadás megkezdése után, másfél évvel a kivitelezési határidőt követően miként lehet, hogy egy forint kötbér nélkül hagyták távozni a kivitelezőt. Talán még pótmunkát is fizettek! Önök tudnak erre magyarázatot találni? Tényleg ennyire alkalmatlan az új vezetés, vagy tényleg ennyire k…?

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close