KiemeltKözélet

A BÁNYÁSZNAP IS ELMARAD TATABÁNYÁN

A 2020-as Szent István Nap, a Faszén Fesztivál, és a 70. Tatabányai Bányásznap fesztiválprogramjai elmaradnak – írja a tatabanyapont.hu Tatabánya Megyei Jogú Város polgármesterének közleménye nyomán.

A Bányásznap hagyományőrző programelemei, azaz a koszorúzások, a Bányászati és Ipari Skanzen programjai és a Szalamanderes felvonulás megrendezésre kerül, de a Bányásznap Május 1. parkban zajló eseményei nem.

A Szent István Napi rendezvények is elmaradnak kivéve a hagyományos felsőgallai augusztus 20-i reggeli kenyérszentelés.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester azt írta, egyeztetéseket folytatott a programszervezőkkel, a Tatabányai Rendőrkapitányság vezetőjével és a közbiztonságért felelős tanácsnokkal, Boda Bánk Lászlóval. Egyetértettek abban, hogy Tatabánya lakosságának egészségvédelme érdekében az augusztus 20-i városi szabadtéri ünnepség és a 70. Bányásznap rendezvényei is el kell maradjanak.

A városvezetés a civilszervezetek és a magánszemélyek által tervezett kültéri tömegrendezvények megtartását, a résztvevők bizonytalan létszáma és a magas egészségügyi kockázat miatt nem ajánlja. A rendezők kötelesek a mindenkori előírásoknak megfelelő résztvevő számot tartani.

A Bányásznapi koszorúzások, a megemlékezések, a városi díjak átadása és a Tulipános Ház megnyitója kontrollálható létszámmal megrendezhető.

A polgármester arra kérte a tatabányaiakat, hogy kellő figyelemmel, a központi előírások betartása mellett válasszon programokat családjának az elkövetkezendő hetekben.

A szeptember első hétvégéjén sorra kerülő, Tulipános Ház megnyitójához kapcsolódó közönségprogramokról a következő héten adnak tájékoztatást a város felületein és a Vértes Agorája online fórumain is.

kép és infó: tatabanyapont.hu, tatabanya.hu

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close