KiemeltKözélet

JÁTSZÓTÉRÉPÍTÉST TÁMOGATOTT A BRIDGESTONE

Nyolc kosárlabdapálya méretű Környe új játszóparkja

Környe és a Bridgestone közös beruházásának köszönhetően, az eddigi 2800 m2 helyett mostantól mintegy 8 kosárlabda-pályányi, összesen 3500 m2 nagyságú terület áll a településen élő gyermekek rendelkezésére, ha játékról van szó. Az új játszópark egy részét kifejezetten a kisebbek számára alakították ki: a régi hársfák árnyékában hatféle mozgás- és egyensúlyfejlesztő játék, homokozó, pörgő, és ivókút is megtalálható. A terület szomszédságában kapott helyet az iskolai atlétika pálya, a nagyobbakat pedig csőcsúszda, földbe épített trambulin, kötélpálya és sok más kalanddal kecsegtető játék várja. A kivitelezés során olyan lankás területet is kialakítottak, amely télen alkalmas lesz a szánkózásra. A 2018-ban indult, 130 millió forintos beruházás összköltségéből 20 milliót biztosított az abroncsgyártó vállalat.

A környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola játszóterének felújítása az utóbbi években indokolttá vált, a folyamatot pedig gyorsította a sportcsarnok építése, hiszen új helyre kellett költöztetni a játékteret.  A 2018-ban kezdődött, most átadott, 130 millió forintos beruházás – melyből 20 millió forintot biztosított a Környe közigazgatási területén működő Bridgestone gyár – keretében mostanra készült el az iskola új játszótere és szabadidőparkja.

A fejlesztés eredményeként 8 kosárlabdapálya méreténél is nagyobbra, összesen 3 500 m2-re nőtt a gyerekek rendelkezésére álló játéktér: az úgynevezett kisépület mögötti árnyékos részen a legkisebbek részére kialakított homokozó, pörgő, és számos mozgásfejlesztő játék is található, míg a nagyobbaknak többfunkciós mászóka, ülődomb, ugróiskola, kötélpiramis, álló libikóka garantálja az önfeledt szórakozást.  A játszótér mellett alakították ki az iskola atlétika pályáját, ahol immár súlylökő, távolugró és sprint salakos futópálya is megtalálható. A Bridgestone-nak és a községnek nem ez az első olyan együttműködése, amely a településen élők életszínvonalának javítását célozta.

„Bár a nevünk hivatalosan Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., gyárunk a Tatabánya-Környe ipari parkban található, és így Környéhez ugyanolyan erősen kötődünk, mint Tatabányához. Több munkavállalónk is Környén él, innen járnak nap, mint nap dolgozni” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. „Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy a község fejlesztéseit támogassuk, ezáltal javítsuk a dolgozóink és családjaik, barátaik életkörülményeit. Úgy gondolom, ezzel a játszótérrel Környe egy még vonzóbb hellyé válik, ahol minden korosztály boldog pillanatokat élhetnek meg.”

„Nagy örömmel fogadtuk, hogy a Bridgestone is támogatta a község fejlesztését” – mondta Beke László, Környe Község polgármestere. „A sportcsarnok építése miatt új helyen kellett kialakítani a parkot, de szerencsére az új létesítmény nemcsak nagyobb területen, de izgalmasabb, és biztonságosabb eszközökkel és játékokkal várja a fiatalokat és a családjaikat.”

 A Bridgestone a társadalmi szerepvállalása keretében már a letelepedésétől szoros, mindenben együttműködő és segítő kapcsolatot ápol a környei önkormányzattal. A támogatásukkal készült el például pár esztendeje az iskola udvarán a most megszüntetett játszótér, segítettek a tóparti fa eszközök átfestésében, 2017 decemberében a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek gépkocsit vásároltak, amit a gyárukban készült új, téli abroncsokkal is felszereltek. Szintén a tűzoltókat segítették tavaly is, amikor védősisakok beszerzését tették lehetővé az egyesület számára, idén májusban pedig fertőtlenítő szerekkel és orvosi szájmaszkokkal támogatták a környei egészségügyi alapellátásban résztvevőket.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close