KiemeltKözélet

Zárszámadás Szücsné módra 3.0

Avagy a drámakirálynő újra színre lép ! - de győz a józan ész

Lassan egy hónapja annak, hogy  Szücsné Posztovics Ilona próbálja elfogadtatni az intézményi sarcolásokkal tűzdelt zárszámadási rendeletet. Ez alatt az idő alatt láthattunk  durcás kislányként való kirohanást, drámai jeleneteket és előrehozott választásokkal való fenyegetőzést. Csak éppen érdemi egyeztetésről nem szóltak a hírek.

Szücsné most a harmadik próbálkozása előtt intenzív magyarázkodásba kezdett, és próbálta elhitetni a tatbányaiakkal: rendben van az úgy, hogy az ő megválasztása óta csak a tavalyi évben napi 20 millió forintot költött a pénzügyi tartalék sorról. Arról azonban hallgatott, hogy miért is akarja elvonni az intézmények pénzét és mire költené azt.

A Fidesz-KDNP frakció már az első alkalommal is egyértelműen kijelentette, az óvódai bölcsődei elvonásokkal nem ért egyet, azt a költségvetés nem indokolja. Mivel a város anyukája durcás kisgyerekként nem volt hajlandó harmadik alkalommal sem egyeztetni a képviselőkkel, a sarcolásokkal teli javaslatot ismét változtatás nélkül terjesztette a képviselők elé. Schmidt Csaba módosító indítványt nyújtott be, amely alapján a város intézményei által tavaly megspórolt pénz az intézményeknél maradhasson.

A javaslatot  a képviselők többsége támogatta, így Szücsné drámai színjátéka  és fenyegetőzése ellenére is a tatabányai intézményektől nem tud pénzt elvonni és azt szabadon felhasználni.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close