KiemeltKözélet

HOVÁ TŰNT MÁSFÉL MILLIÁRD FORINT A VÁROSI KASSZÁBÓL?

Erre a kérdésre szeretne választ kapni a Fidesz-KDNP tatabányai csoportja

A Fidesz–KDNP képviselőcsoportja továbbra is értetlenül áll a Szücsné Posztovics Ilona polgármester által már másodszor (módosítás nélkül) a rendkívüli közgyűlés elé benyújtott zárszámadási beszámoló előtt – olvasható a Fidesz-KDNP tatabányai csoportjának sajtóközleményében. A képviselőcsoport továbbra is magyarázatot vár a polgármestertől, hova tűnt alig 2,5 hónap alatt a város költségvetéséből 1,4 milliárd forintnyi forrás a pénzügyi tartalék sorról, és miért akarja az óvodáktól, bölcsődéktől elvonni a pénzmaradványt Szücsné – úgy, hogy ezt a 40 milliárdos költségvetés egyáltalán nem indokolja.

A kormánypárti frakció közleményének folytatását változatlan formában közöljük:

Hétfőn ismét rendkívüli közgyűlést tartott a tatabányai képviselőtestület, ahol Szücsné Posztovics Ilona a képviselőtestület többsége által már korábban elutasított zárszámadási rendeletet módosítás és a korábbi javaslatok belefoglalása nélkül próbálta ismételten elfogadtatni. Tette azt úgy, hogy a Fidesz- KDNP képviselői már az előző – két héttel ezelőtti – rendkívüli közgyűlésen is elmondták észrevételeiket, javaslataikat, és egyértelműen jelezték a zárszámadásban rögzített elvonással nem tudnak egyetérteni.

A Fidesz- KDNP frakció nem fogadta el másodszor sem a zárszámadást. A tartózkodásnak továbbra is ugyanaz a két oka van, mint korábban:

– a zárszámadásból kiderült, hogy az önkormányzat számláin 10,4 Mrd forint volt 2019.12.31-én, ami 1,5 Mrd forinttal kevesebb, mint amekkora összeggel Schmidt Csaba polgármester átadta a várost Szücsné Posztovics Ilonának. A frakció továbbra sem kapott választ kérdéseire, hogy a város pénzügyi tartalékát hogyan tudták napi 20 millió forinttal csökkenteni a tavalyi évben.

– továbbá miért vonná el a polgármester által benyújtott zárszámadás elfogadása esetén a városi óvodáktól, bölcsődéktől a szabad pénzmaradványt 24 millió forint értékben, amit a 40 milliárdos költségvetés egyáltalán nem indokol.

A vitában a Fidesz- KDNP képviselői már az első fordulóban elmondták, az elvonással nem tudnak egyetérteni. Polgármester asszony ennek ellenére változatlan formában terjesztette a közgyűlés elé az anyagot miközben előrehozott választással fenyegeti a fideszes képviselőket.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close