KiemeltKözélet

SZUPERTITKOS ZÁRSZÁMADÁS SZÜCSNÉ MÓDRA 2.0

A két héttel ezelőtti rendkívüli közgyűlésen a Szücsné Posztovics Ilona által benyújtott zárszámadási rendeletet a képviselőtestület nem fogadta el, így a DK-s támogatást élvező Ilona most újra, szintén rendkívüli ülésen, a tatabányaiak elől eltitkolt dokumentumokkal próbálta igazolni tavalyi év végi költekezését. Mint azt akkor mi is megírtuk, Szücsné megválasztása után a tavalyi évben napi 20 millió forinttal csökkent a város pénzügyi tartaléka. Két és fél hónap alatt 1,5 milliárd(!) forinttal lett kevesebb a város vagyona október 13. után.

Szücsné vélhetően érzi, hogy rezeg a léc az elszámolással, mert tegnap politikai kampányt indított, melyben már előrehozott választásokat vizionál, és sajnáltatja magát – ahelyett, hogy a korábban feltett kérdésekre válaszolt volna a képviselőknek.

A közgyűlésen elhangzott, hogy az átdolgozatlan anyagból továbbra sem derül ki, hogy Szücsné miért akar a bölcsődéktől és az óvodáktól pénzt megvonni, és mire költené azokat. A Fidesz-KDNP frakció jelezte, hogy a kisgyermekeket nevelő intézményektől való elvonás miatt továbbra sem tudja támogatni a zárszámadást. Amennyiben átdolgozzák az előző évi maradvány felosztását, nem lesz akadálya annak, hogy a rendeletet elfogadja a frakció.

Szerettük volna részletesen megnézni a benyújtott javaslatot, de sajnos a város honlapján továbbra sem érhető az el.

Továbbra sem tudjuk, vajon mi a titkolózás oka? Vagy egyszerűen ilyen az átlátható gazdálkodás Szücsné módra? Esetleg úgy gondolják a Városházán, hogy nekünk, tatabányaiaknak nem kell tudnunk, mire költötte Gyurcsány irányításával Szücsné a város pénzét?

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close