KiemeltKözélet

SZÜCSNÉ ÉS A TATABÁNYAIAK MEGSEGÍTÉSE

Avagy hogyan ne jussanak támogatáshoz a járvány miatt nehéz helyzetbe került tatabányaiak?

Jó pár hete, sőt már egy hónapja fogalmazta meg javaslatait a Fidesz-KDNP frakció Szücsné Posztovics Ilona felé annak érdekében, hogy az elmúlt hónapokban nehéz helyzetbe került tatabányai családok gyorssegélyhez és albérleti támogatáshoz jussanak.

Mint tudjuk, a polgármester saját hatáskörében – annak ellenére, hogy lehetősége volt rá – nem döntött, így a veszélyhelyzet megszűnését követően a Fidesz-KDNP frakció kérésére rendkívüli közgyűlésen döntöttek a javaslat elfogadásáról.

Azonban a mai közgyűlésen bebizonyosodott, Szücsnééknek eszük ágában sincs segíteni a tatabányaiaknak, hiszen olyan rendeletet terjesztettek a közgyűlés elé, ami szinte lehetetlenné teszi a nehéz helyzetbe került családoknak a támogatásra való jogosultságot, és minden erejükkel politikai cirkuszt akartak csinálni a javaslatból. Olyan feltételeket támasztanak az igénylők elé, amelyek teljesen irreálisak.

Tették ezt úgy, hogy az amúgy hatáskörrel rendelkező szakbizottság a hivatali munkatárs szabadsága miatt nem tudta szakmailag véleményezni a rendeletet, a pénzügyi bizottság pedig a szakirodát azt átdolgozásra, az eredeti cél szerinti megalkotásra kérte.

Szerencsére Fekete Miklós MSZP-s képviselő is a tatabányaiak mellé állt, így támogatta a testület a Fidesz-KDNP frakció javaslatát, és bár kisebb szigorítással ugyan, de a 2020. március 11. után nehéz helyzetbe került családok megsegítése lehetővé vált.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close