KiemeltKözélet

ILONA FUTÁSA

Szücsné polgármester asszony elszaladt a felelősség elől

Eggésszenn, de eggésszennn elképesztő jelentekkel ért véget a városi közgyűlés Tatabányán. Az utolsó napirendi pontot követően az interpellációkra került volna a sor, ám valami olyasmi történt Szücsné Posztovics Ilona életében, ami az elmúlt kilenc hónapban eddig egyszer sem. A polgármester asszony nemes egyszerűséggel elhagyta az üléstermet, és mivel az első interpelláló, Bereznai Csaba éppen hozzá/neki tett volna fel kérdést, így a város jegyzője nem engedte feltenni azt. Mert hiszen a teremben nem maradt, csak Szücsné hűlt helye.

Információink szerint Bereznai arról kérdezte volna a megfutamodó polgármestert, hogy vajon ki és milyen formában fizeti a baloldaliak kedvenc netes blogjának szerzőjét, aki ismét hanyag eleganciával, egy szál pólóban ülte végig az ülést.

Schmidt Csaba képviselő egy nappal korábban bejegyzésében legalábbis erre utalt:

„Azt az információt kaptam, hogy a holnapi közgyűlésen azt is meg fogjuk tudni, amit a polgármesteri hivatalban hallottak alapján páran már sejtettünk, hogy Gutai Zsolt tevékenységét már egy ideje a polgármester asszony KÖZPÉNZBŐL fizeti. Az átláthatóság jegyében természetesen ezt polgármester asszony és Gutai úr is megpróbálta eltitkolni” – írta a Fidesz helyi elnöke, akinek minden az arcára fagyott, amikor feltűnt, Szücsné Ilona kiszaladt a teremből, és nem is jön vissza. Bizonnyal Ilona asszony annyira szégyelli a megkötött szerződést, hogy nem merte országvilág tudtára adni újabb hatalmas tévedését: leszerződött egy álhírgyárossal.

Természetesen a baloldali Nagy Béla és a másik nagyágyú, Frankné Farkas Gabriella is interpellálni igyekezett, vélhetően hasonló témákban. Csakhogy a baloldali összefogás képviselői nem a polgármestert, még csak nem is a szemben ülő jobboldaliakat interpellálták volna, hanem a nagyhatalmúvá lett Fekete Miklóst, aki baloldali alpolgármesterként minden titkok tudójává léphetett elő.

Fura is volt, hogy a baloldal miért a baloldalt faggatja, aztán kiderült: mert a baloldal „borított volna”, míg a jobboldali kérdés megválaszolásán, vagyis inkább a baki beismerésén Szücsné Posztovics Ilona max kiborult volna. Igazi bátor cselekedet volt a polgármesternőtől, amikor felállva, bugyrait összerakva kirohant a teremből. Nehogy már őtőle valaki kellemetlent merjen kérdezni…

Szücsné a nap folyamán maga is megvallotta: ő egy olyan önkormányzat vezetésére szerződött (volna), amelyikben nincsenek harcok, csaták, és naivan csak dolgozni kell. Valami hasonlót hordott össze, amikor a városban élő, nehéz helyzetbe került emberek megsegítését igyekezett elutasítani. Hasonlóan naiv, de inkább pökhendi volt a későbbiekben, amikor a Kormányhivatal törvényességi felhívásának kellett volna megfelelni, de nem felelt meg. Ja?! És egyszer „Schmidt Csaba polgármester”-ként adott szót elődjének.

Szücsné Posztovics Ilona elfutása után a fideszes képviselők is összecuccoltak, és kivonultak, így a közgyűlés határozatképtelenné vált. Ilona asszony pedig még talán e sorok írásakor is bent van a hivatalban, tehát nem sietett sehová.

Csak el. A felelősség és a szégyenérzet elől.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close