Közélet

HÁTBA SZÚRTA ISMERŐSÉT, A TATABÁNYAI BÍRÓSÁG BÖRTÖNBÜNTETÉSRE ÍTÉLTE

A nő, aki különös visszaesőnek minősül, egy másik férfi miatt támadt vita során szúrta hátba a sértettet.

A férfi megengedte a vádlottnak, hogy a Komárom-Esztergom megyei településen lévő lakásában aludjon. A sértett és a nő között 2018. augusztus 18-án este vita alakult ki, mert a sértett nem akarta megengedni, hogy a vádlott férfi ismerőse is a lakásban aludjon.

A vita során a vádlott a neki háttal álló sértettet egy konyhakéssel, közepes erővel háton szúrta, majd dulakodni kezdtek, A helyszínre kiérkező rendőrök választották szét őket. Miközben a sértettet a rendőrök az utcán hallgatták meg, az utcára kiment a vádlott is, ott ököllel arcon ütötte a sértettet, a nőt ezután a rendőrök megbilincselték.

A szúrás következtében a sértettnek 3 hét alatt gyógyuló sérülése keletkezett, a szúrás alkalmas volt a mellüreg megnyitására, és így életveszélyes sérülés okozására is.

A vádlott garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt kiszabott szabadságvesztésből 2017. március 12-én szabadult, ezért különös visszaesőnek minősül.

A Tatabányai Törvényszék a 2020. július 6-án megtartott tárgyaláson a nőt életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett.

a kép csak illusztráció (gyorihirek.hu)

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close