KiemeltKözélet

NEM LESZ KÖRFORGALOM A VÁGÓHÍD UTCÁNÁL

Költségvetés-módosítás Szücsné módra 3.0

Ahogyan azt korábban már megírtuk, kihasználva a veszélyhelyzet adta lehetőségeket, Szücsné Posztovics Ilona egyszemélyben döntött az idei évi költségvetés módosításáról, vagy inkább teljes egészében való átírásáról, és erről – az amúgy ipari kamerába is mosolygó – polgármester asszony “elfelejtett” tájékoztatni minket, tatabányaiakat, akiket leginkább érintenek a döntések.

Nos, ha valaki figyelmesen összeolvassa a februárban elfogadott költségvetést a “Város Anyukája” módosításaival, felmerülhet benne a gyanú, talán nem is véletlenül nem tartotta fontosnak Szücsné a döntéseinek nyilvánosságra hozatalát.

Ugyanis annak igazi vesztesei mi vagyunk, a város lakói, leginkább az autóval közlekedő tatabányaiak. Tudniillik Szücsné Posztovics Ilona úgy döntött, a város egyik legveszélyesebb kereszteződésében, Bánhidán (annak ellenére, hogy év elején a forrás megvolt rá!) mégsem épül idén körforgalom. Szücsné nemes egyszerűséggel egyszemélyben eltörölte azt a sort, amely a fedezetet biztosította volna a beruházáshoz. Tette ezt úgy, hogy még Schmidt Csabáék megtervezték és leengedélyeztették azt,  és a forrás is rendelkezésre állt hozzá az év elején, így el lehetett volna indítani a közbeszerzést.

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy Szücsnének csak a megválasztásáig voltunk fontosak, hiszen egészen őszig bőszen hangoztatták – kedvenc DK-s alpolgármesterével, a körzet önkormányzati képviselőjével, Lusztig Péterrel együtt -, hogy ők bizony azonnal megépítik a körforgalmat Bánhidára, mert nekik a mi biztonságunk az első.

Ha valakiben felvetődne: nos igen, a Polgármesteri Hivatalnak adott plusz 500 millió forintból bőven meg lehetett volna építeni a körforgalmat, aminek építési költségét 186 millió forintra becsülték a Városháza szakemberei. Nagy baj van a fontossági sorrenddel szerintünk: több százmillió elmegy a hivatalra, 40 millió a hatostelepi játszótérre, de a város egyik legveszélyesebb csomópontjára nulla forint jut.

Költségvetési sorozatunk harmadik része ez a cikk, de higgyék el, nem az utolsó –  folytatjuk.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close