KiemeltKözéletSport

TIZENNÉGY-EGY

Szücsné Posztovics Ilonának a saját frakciótársai sem hisznek

Tatabánya Megyei Jogú Város közgyűlésében pénteken megesett az, ami minden polgármester rémálma: amikor már a saját frakciótársai sem hisznek neki, magára marad.

A történet a következő:
Szücsné Posztovics Ilona szerint a városnak nincs pénze, társai azonban simán megszavaznak 60 millió forint plusz kiadást. Most akkor mi van?

A város polgármestere olyan egyedül maradt a tatabányai futballt támogató szavazáson, mint akinek sosem lettek volna társai.

Szücsné Ilona nemmel szavazott a magyar futballbajnokság harmadik vonalába feljutott Tatabányai SC labdarúgó csapatának támogatási kérdésében.  A közgyűlés tizennégy az egyhez arányban megszavazta a 60 millió forintnyi plusz támogatást.

A nem túl hosszú vitában fura módon egyetértettek a bal és a jobb oldali képviselők, akik a fórumon többször megjegyezték, a futball inkább a férfiak sportja. Ennek ellenére a fidesz és a baloldali összefogás hölgy felszólalói is támogatásukról biztosították a sportklub futball szakosztályának megjelent képviselőit, Szücsné kivételével.

Népszerű-e ma egy focit támogató döntés Tatabányán? – tehetnénk fel a kérdést, amire viszonylagos válasz Balogh Ferenc sporttanácsnok fb-felmérése alapján született: nos, igen. A szavazók 62%-a mondta: támogatni kell a helyi labdarúgást.

Az mszp-s Fekete Miklós alpolgásmerter előterjeszetését ezért is támogathatták a jobboldaliak, noha a Mi Hazánk képviseletében Boda Bánk többször kiemelte: az előterjesztésből vajmi kevés konkrétum derült ki. A képviselők ennek ellenére átérezték a sport fontosságát, a helybeli gyerekek fejlődésének szerepét, és támogatásra méltónak találták a labdarúgó csapatot.

Ugyanakkor Szücsné Posztovics Ilona egyetlen képviselőként NEM-mel szavazott. Ez azért is meglepő, mert Szücsné (sokak szerint “a város anyukája”) ezek szerint nem kíván gondoskodni azon gyermekekről, akik majd’ háromszázan látogatják a futballisták edzéseit. Sokkal meglepőbb, hogy senki sem állt a polgármester asszony mellé, és nem nyomott NEM-et.

Posztovics Ilona mindemellett Budapesten és Tatabányán is azt hangoztatja: a kormány kivérezteti az önkormányzatokat., tehát fogyóban a pénz. Frakciótársai ugyanakkor “könyörtelenül” IGEN-t mondtak a sportolók 60 milliós támogatására. Csak legalább egy ember nyomott volna még NEM-et. De nem.

Szücsné Posztovics Ilona magára maradt. Lehet, pusztán azért, mert nem hisz a futballban, vagy inkább azért, mert már a saját frakciótársai sem hisznek neki.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close