Közélet

ÍTÉLET: ÖSSZESEN 12 ÉVET KAPOTT KÉT TATABÁNYAI KÁBÍTÓSZER KERESKEDŐ

Áprilisba egy tatabányai aluljáróban lebonyolított ügyelet után bukott le a másodrendű vádlott, most ő és az elsőrendű vádlott is 6-6 év fegyházbüntetést kapott, még nem jogerősen.

Az első és a másodrendű vádlott 2018-ban, egy tatabányai edzőteremben ismerkedett meg egymással, miután a másodrendű vádlott azt hallotta, hogy a férfitól marihuanát tud vásárolni. A két vádlott megállapodott egymással abban, hogy az elsőrendű vádlott marihuanát ad el a másodrendű vádlottnak azért, hogy azt a másodrendű vádlott tovább értékesítse. Az elsőrendű vádlott 2018. második felében a másodrendű vádlottnak összesen 600 gramm marihuanát adott el, a másodrendű vádlott pedig azt a nyomozás során ismeretlenül maradt személyeknek legalább 600.000 forintért értékesítette.

2019. április 10-én késő este a vádlottak Tatabányán, egy aluljáróban találkoztak, ahol az elsőrendű vádlott 2.200 gramm marihuanát adott át a másodrendű vádlottnak. A férfi a kábítószer ellenértékét annak tovább értékesítése után fizette volna meg az elsőrendű vádlottnak, erre azonban már nem került sor, mert a kábítószer átvételét követően a másodrendű vádlottat a nyomozók ellenőrzés alá vonták és lefoglalták a nála lévő marihuanát.

A két férfi maga is fogyasztott kábítószert a vádbeli időszakban.

A Tatabányai Törvényszéken 2020. június 25-én megtartott előkészítő ülésen a vádlottak beismerték a bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz fűződő jogukról, így az ügyben ítélet született. A bíróság kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt az elsőrendű vádlottat 6 év fegyházbüntetésre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, a másodrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt szintén 6 év fegyházbüntetésre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet egyik vádlott esetében sem jogerős, az ügyész azt tudomásul vette, a két férfi és védőik azonban enyhítésért fellebbeztek.

kép: illusztráció (maszol.ro)

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close