KiemeltKözélet

BÖRTÖNBÜNTETÉSRE ÍTÉLTE A TATABÁNYAI BÍRÓSÁG A HÁZASTÁRSÁT KÉSSEL SAROKBA SZORÍTÓ FÉRFIT

A vádlott és a sértett házastársak, de kapcsolatuk megromlott, ezért 2019. augusztusában külön költöztek, 2020. február elején pedig a sértett közölte a vádlottal, hogy kapcsolatukat befejezettnek tekinti. A bíróság a 2020. február 20-án kelt és aznap jogerős végzésével elrendelte a vádlott megelőző távoltartását 2020. március 21. napjáig, a távoltartás ideje alatt a vádlott köteles lett volna magát távol tartani házastársától, az általa lakott ingatlantól és a sértett munkahelyétől.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2020. február 24-én este ennek ellenére megjelent abban a tatabányai üzletben, ahol a sértett dolgozott, és be akarta zárni az ajtót, de a sértett nem adta oda neki a kulcsot. A vádlott ekkor lekapcsolta a lámpákat, a „nyitva” feliratú táblát megfordította, elvette a sértett mobiltelefonját, hogy ne tudjon segítséget kérni, majd egy kést a sértett irányába szegezett és megindult felé. A sértett emiatt hátrálni kényszerült, az üzlet hátsó részébe szorult, a vádlott 15 percen keresztül ott tartotta, a kést a hasához érintette.

A vádlott, miután a sértett kitartott a szakítási szándéka mellett, a kést letette egy közelben lévő polcra és távozott az üzletből.

A Tatabányai Járásbíróságon 2020. június 15-én megtartott előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így őt a bíróság személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet jogerős, a vádlott a büntetés végrehajtását az előkészítő ülés után azonnal megkezdte.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close