Közélet

6 ÉVIG NEM VEZETHET A TATABÁNYÁN BUSSZAL ÜTKÖZŐ NŐ

Jogerős ítélet született egy két évvel ezelőtti esetben

A járművezetésre jelenleg alkalmatlan vádlott 2018. július 25-én délelőtt jó látási és közlekedési viszonyok mellett közlekedett autóval Tatabányán, a Bláthy Ottó úton, a Sárberekkel határos négyágú kereszteződés felé. A kereszteződésből -amiben a forgalmi lámpák éppen nem működtek- egyenesen, a Sárberki lakótelep irányába kívánt tovább haladni.

A nő az útkereszteződéshez érve az “elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla előtt lelassított, majd a kereszteződés felé indult. Eközben az Összekötő út külső sávjában, a vádlottnak jobb oldalról szabálytalanul, a munkavégzés miatt előírt 30 km/h sebességet átlépve 40 km/h-val a kereszteződés felé haladt egy csuklós busz. A vádlott a buszt észlelte, de tovább folytatta útját Sárberek felé, ami miatt a busz a kereszteződésben az autó jobb oldalának ütközött, az autó megpördült, a busz középső részén állva utazó sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A balesetet az autóbuszvezető nem tudta volna elkerülni, mert a vádlott autója az autóbusz tényleges és megengedett féktávolságán belül haladt be a busz elé, a vádlott azonban elkerülhette volna az ütközést, ha az “elsőbbségadás kötelező” táblának megfelelően elsőbbséget biztosít az autóbusznak.

A Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 6 évre eltiltotta a nőt a közúti járművezetéstől.

A végzés jogerős.

infó: https://tatabanyaitorvenyszek.birosag.hu/

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close