KiemeltKözélet

A KISVÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATNÁ A FIDESZ FRAKCIÓ

Elengednék a helyi adót és az építményadót, utalvány járna a veszélyhelyzetben segítőknek

Gazdasági intézkedési csomag bevezetését javasolta a nehéz helyzetbe került tatabányai kisvállalkozások megsegítése érdekében Schmidt Csaba, a megyeszékhely Fidesz frakciójának vezetője és Magyarné Kocsis Andrea önkormányzati képviselő.

A politikusok köszönetüket fejezték ki a járvány elleni védekezésben részvevőknek. Majd hangsúlyozták, hogy járvány már lecsengőben van, de annak következményeit még sokáig érezni fogjuk. A  párt képviselői a gazdasági javaslatcsomag kidolgozása előtt egyeztettek a mikro- és kisvállalkozások képviselőivel, a Komárom- Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamra szakembereivel és a város gazdaságfejlesztő szervezetének munkatársaival is.

A javaslat értelmében elengednék a 2,5 millió forint árbevétel alatti vállalkozások helyi adóját és a 100 négyzetméter alatti üzlethelyiségek építményadóját, az élelmiszer- és dohányboltok kivételével. A Fidesz frakció tagjai javasolják azt is, hogy a tatabányai vendéglátóhelyek támogatása érdekében a járvány elleni védekezésben sokszor erejükön felül teljesítők (például az első vonalban dolgozó egészségügyi dolgozók, szociális szakemberek, rendőrök, tűzoltók, hivatali dolgozók, valamint az Agora munkatársai és önkéntesei) kapjanak egyszeri, 10.000 Ft-os „TATABÁNYA” utalványt, amelyet a tatabányai cukrászdákban, kávézókban, éttermekben, vagy a Gyémánt Fürdőben tudnak beváltani.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close