Közélet

HÁROM EMBERCSEMPÉSZ LETARTÓZTATÁSÁT RENDELTE EL A TATABÁNYAI BÍRÓSÁG A HOSSZÚ HÉTVÉGÉN

Az autópályán ellenőrizték a kocsit

A gyanú szerint a két szerb állampolgárságú gyanúsított 2020. május 28-án azzal bízták meg harmadik, szintén szerb állampolgárságú társukat, hogy másnap Magyarországon a határ mellett lévő területen vegyen fel 6 migráns személyt, akiket 300 euró ellenében szállítson az általuk meghatározott útvonalon még egy Magyarországon lévő, de Ausztriával közös határ melletti területre. Ebből a célból a két férfi Szegeden átadott egy szerb honosságú személygépkocsit az okmányaival együtt a harmadik gyanúsítottnak, aki az utasításaiknak megfelelően 2020. május 29-én korán reggel Szegedtől 5-10 kilométer távolságra ment, ahol 6 fő migránst vett fel a személygépkocsiba, közülük ketten a csomagtartóba szálltak be. Ezt követően a férfi a felvett személyekkel Biatorbágy érintésével Ausztria felé haladt, a másik két gyanúsított pedig egy másik autóval több kilométerrel előttük ment, hogy figyeljék az esetleges rendőri ellenőrzéseket és arról tájékoztassák a migránsokat szállító férfit.

A rendőrök az M1-es autópálya Komárom és Győr közötti szakaszán a migránsokat szállító férfi által vezetett autót ellenőrzés alá vonták, az abban utazókat előállították.

A Tatabányai Járásbíróság 2020. május 31-én egy hónapra elrendelte mind a három, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását, mert álláspontja szerint az elkövetett bűncselekmény konspiratív, szervezett jellegére, a gyanúsítottak személyi körülményeire és a büntetőeljárásban részt vevő más személyek viszonyára tekintettel a kényszerintézkedéssel elérni kívánt cél távoltartással és bűnügyi felügyelettel nem biztosítható.

A végzés az egyik férfi esetében végleges, két társa és védőik fellebbeztek.

infó: https://tatabanyaitorvenyszek.birosag.hu/, kép: police.hu

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close