KiemeltKözélet

TÁMOGATNÁ AZ ALBÉRLETBEN ÉLŐKET A FIDESZ-KDNP

Ezen felül 50 ezer forintos gyorssegélyt is adnának

A hónapok óta tartó koronavírus-járvány miatt sok tatabányai családnak a megélhetése nehezebbé vált. Az ő megsegítésük érdekében állított össze javaslatcsomagot a Fidesz-KDNP tatabányai frakciója – jelentette be a párt pénteki sajtótájékoztatóján.

Albérleti díj támogatásának bevezetését javasolják:

– Azoknak a háztartásoknak, amelyekben március 11. után valamelyik kereső elvesztette a munkáját, vagy fizetés nélküli szabadságot kellett kivennie. A támogatás összege ebben az esetben az albérleti díj 50%-a, de maximum 50 ezer forint lehet.
– Azoknak a családoknak, amelyeknek a jövedelme 10%-nál nagyobb mértékben csökkent március 11. után. Az ő esetükben a támogatás mértéke az albérleti díj 25%-a, de maximum 25 ezer forint lehet.

Javasolják továbbá egy “gyorssegély támogatás” bevezetését is. Ennek értelmében az állásukat elvesztő tatabányaiak, illetve azok, akik fizetés nélküli szabadságon vannak, egyszeri, 50 ezer forintos gyorssegélyt kapnának a várostól. A tervezet szerint a támogatást a kérelem benyújtását követő két héten belül kellene folyósítania a Polgármesteri Hivatalnak. A javaslatcsomag része még, hogy az önkormányzat az idei nyáron több helyszínen szervezzen nyári napközis tábort, amit a tatabányai családok ingyenesen vehessenek igénybe.

A javaslatcsomagról az önkormányzat képviselő-testülete dönthet a következő közgyűlésen.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close