KiemeltKözélet

AZ ÚJ BUSZMENETREND REJTÉLYE

Avagy mi alapján tervezi Szücsné a járatok változásait?!

A szemfüles és a város honlapját rendszeresen olvasó tatabányaiak egy-két napja kaphattak hírt arról, hogy két hónap után ismét megjelent a város ingyenes havilapja – a postaládákba ugyan még nem jutott el, de legalább online olvasható.

Itt írnak arról, hogy változik a buszmenetrend. Bár egyelőre nem tudjuk, hogyan, mert arról nem szólnak a hírek – csak azt tudjuk, hogy június 15-től másképp közlekednek a buszok, és a cikk írója szerint erről már június 3-án elektronikus formában tájékozódhatunk is. Elméletileg annak sem kell izgulnia, aki nem fér hozzá online, június 11-től már nyomtatott formában is elérhető lesz az, és olvasható lesz a városi újságban. Azt csak halkan jegyezzük meg, hogy törvényi kötelezettség az életbe lépés előtt 30 nappal meghirdetni az új menetrendet – na ez mondjuk éppen elmaradt. Nyilván Szücsné jól fizetett kommunikátorai ezzel nincsenek tisztában – de akad itt más probléma is. Azt írják: „A szolgáltató, Szücsné Posztovics Ilona polgármester kérésére az önkormányzati képviselők számára körzetekre bontva készítette és juttatta el a módosításokat. A szolgáltató mind a lakosság, mind a képviselők részéről begyűjtötte a tervezetre tett észrevételeket.”

A valóság ezzel szemben az, hogy nemcsak a jobboldali képviselőknek nem juttatták el a tervezetet, de még az Összefogás frakció tagjainak sem. Nagy Béla és Hajdú Ferenc képviselők már a közösségi oldalukon is megírták, hogy velük senki nem egyeztetett, és több más képviselőtől is hasonló információk érkeztek. Városházi pletykák szerint egyébként a szolgáltató valóban megküldte körzetre bontva Szücsné Posztovics Ilonának a tervezetet, de azt a polgármester asszony nem küldette tovább senkinek, saját maga döntött a változásokról… Értjük mi, hogy Szücsné hajdani volánosként a menetrend készítéséhez is ért(het), de szerintünk nem ártana néha a tatabányaiakkal vagy szakemberekkel, esetleg magukkal az utazókkal is egyeztetni.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a T-Busz honlapján van egy május közepi cikk, ahonnan letölthető egy menetrendtervezet, de erről elfelejtették értesíteni a tatabányaiakat, így véleményezni sem volt lehetőség azt – információink szerint nem is érkeztek észrevételek hozzá. Adódik a kérdés: akkor milyen észrevételeket is építettek be a polgármester asszonyék a menetrendbe?! Pontról pontra sajnos nem tudtuk átnézni a tervezetet, de az már biztos, hogy a 3-as és a 8-as összeolvad, így 38-as jelzéssel új városnéző busz jön létre, és alig egy óra alatt(!) eljuthatunk majd a Bányász körtérről Kertvárosba. Az is biztos, hogy Sárberekbe és Síkvölgyre sem fog több busz járni, és a Szanatóriumig a tovabbiakban sem fog felmenni a busz, sőt, a Vértesszőlősi útig közlekedő 15-ös járat meg is szűnik.

Szerettük volna megtudni azt is, mit szólnak a busszal utazók a tervezett változásokhoz, ezért több buszmegállóban érdeklődtünk a buszra váróknál, de az általunk megkérdezettek semmit nem tudtak róla. Sőt, a megkérdezett buszsofőrök sem kaptak hivatalos tájékoztatást a változásról, csak annyit tudnak, hogy másképp járnak majd a buszok, de hogy ki merre viszi majd az utazókat, az még előttük is titok.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close