KiemeltKözélet

SZÜCSNÉ EMBEREI – 4.

Szücsné legfőbb bizalmasa, Körtvélyfáy Menyhért

Avagy Menyus, az irodavezető, a tatabányaiaknak, havonta több millióba kerülő kommunikációs csapat irányítója

Körtvélyfáy Menyhért, az LMP bukott városi képviselője szakította mondhatni a legnagyobbat a szivárványkoalíció megalakulásával  és Szücsné Posztovics Ilona megválasztásával. Talán még  meg sem száradt a tinta Szücsné polgármesteri esküjén, amikor Körtvélyfáy legfőbb bizalmasként Szücsné mellé költözött a hivatalba. A hirtelen „kommunikációs szakemberré lett” Menyus a Társadalmi Kapcsolatokért Felelős iroda vezetőjeként – városházi információnk szerint – közel havi 800.000 forintot keres, ami alpolgármesteri fizetési szint.

És mindezt miért is?

Nos: Menyus  felel a város kommunikációjáért, a honlap működéséért, a lakosság tájékoztatásáért. Mintha a közelmúltban elemzett, havi 600 ezerért dolgozó Pruzsina Alice feladata is ugyanez lett volna… Körtvélyfáy azonban bizonnyal sokkal pazarabbul míveli, ezért „indokolt” a kis fizetésnövekedés. És hogy Menyus mennyire koponya a szakmában, azt jelzi, hogy februárban, a különböző események promózása alkalmával még a baloldali megmondóblog, a BoldoguljTatabányán is borzalmasnak és semmitmondónak nevezte Körtvélyfáyt és tevékenységét.

A tények makacs dolgok: Menyusnak a havi közel 800 ezerért  hat hónap alatt egyetlen nevével fémjelzett szakmai anyagot, javaslatot sem sikerült készítenie, amelyről a  közgyűlés dönthetett volna.

Mondjuk, ha őszinték vagyunk ezen nem is csodálkozunk, hiszen az LMP-s exképviselő munkásságát mindenki ismerheti. Körtvélyfáy volt az egyetlen képviselő, aki 5 éven keresztül a város közgyűlésében – önálló gondolatok híján – a párt elvárásainak megfelelő,  a pártközpont helyi szócsöveként  feltehetően az LMP központjában megírt monológokat olvasta fel királyi többest használva.

Ez az ember még arra sem volt képes, hogy egy szem LMP-s képviselőként a központban többes számban megírt hozzászólásokat átírja egyes szám első személybe. Hát meglepetés-e, hogy Szücsné Posztovics Ilona egy ilyen karakán szakembert választott maga mellé?

Illik a csapatba, mondhatnánk…

Nem szeretünk pálcát törni senki felett, így gondoltuk, biztos azért nem tud Szücsné legfőbb bizalmasa a rábízott feladattal foglalkozni, mert a számára legfontosabb, a választási kampányban oly sokat hangoztatott azbesztmentesítéssel foglalkozik.  De sajnos tévedtünk.  Az azbesztmentesítés és a tatabányaiaknak, különösen a Sárberkiek egészségének védelme  csak a kampányban volt fontos Szücsnének és bizalmasának is. Azóta egyetlen tollvonást sem tettek ez ügyben. Még a Menyus által egészen októberig oly fontosnak tartott laborvizsgálatokat sem rendelték meg.

Sajnos, akárhogy kutattunk, nem jutottunk beljebb, nem sikerült rájönnünk, hogy Körtvélyfáy Menyhért mit csinál a városházán havi közel 800.000 forintért. Azt azért megtudtuk, hogy  valószínűleg nem lehet nagyon leterhelt, bár mitől is lenne, hiszen a korábbi irodai munkatársak mellett, még legalább hárman dolgoznak helyette.

Munkásságának egy szeletét saját fb-oldalán villantotta fel, amikor kereszténygyűlölő posztokat kezdett megosztani. Akkor többen tették fel a jogos kérdést? Vajon ezektől a posztoktól Szücsné miért nem határolódik el, vagy utasítja rendre Menyust? Talán, mert egy politikai alku része???

Igen, Kedves Olvasó, jól számol. Szücsné bizalmasa, Körtvélyfáy Menyhért közel 800.000 forintot visz haza havonta, ehhez jön még a Szabó András több száz ezres juttatása, Varga Máté több mint fél milliós havi fizetése,  Pruzsine Alice 600.000 forintos fizetése.

Ha gyorsan összeadjuk, eddig Szücsné  járulékokkal együtt évente több, mint 30 milliót fizet ki csak a hű pártakatonáknak kommunikációs feladatok el(nem)végzéséért. Igen, évi 30 millió forintot,  a hivatalban dolgozó irodai alkalmazottak bérén túl cikkek írására.

 

Sorozatunkban hamarosan folytatjuk a tatabányaiak pénzéből  jól fizetett pártkatonák bemutatását.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close