GazdaságKiemeltKözélet

ELEKTROMOS BUSZOK JÁRNAK MAJD A TURULHOZ

Június közepétől állnak szolgálatba az új járművek

Várhatóan június közepétől vehetik birtokba a tatabányai utasok a 70-es járaton azt a két elektromos autóbuszt, amely a komáromi BYD gyárából gördült ki.

A midi járművek a működés során káros anyagot nem bocsátanak ki, így elsősorban a Turul Emlékműhöz menetrend szerint közlekedő 70-es járatban közlekednek majd. A Gerecse Tájvédelmi Körzethez tartozó terület levegőjének védelmét szolgálja az autóbusz forgalomba állítása. A T-Busz tájékoztatása szerint a kisebb utasforgalmú vonalakon is szolgálatba állnak az elektromos járművek, amelyek egyenként 22 ülő-, illetve 24-32 állóhellyel rendelkeznek – attól függően, hogy tartózkodik-e az adott járaton kerekesszékes utas.

A buszok belső terében USB töltőket is telepítettek több helyre. A K7-es típusú autóbuszok hazánkban Tatabányán reprezentálják majd a gyártó színvonalas munkáját. Egy töltéssel 140-150 kilométert képes megtenni a jármű. Az elektromos töltésükhöz szükséges eszközök pedig már rendelkezésre állnak a T-Busz telephelyén, Tatabányán.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close