KiemeltKözélet

NEM MARADNAK EL A NYÁRI TÁBOROK

Felmérik a szülői igényeket városunkban

Tatabányán megkezdődött a gyermekek napközis táboroztatásának igényfelmérése – számolt be róla a kemma.hu. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy idén is lehet nyári táborokat szervezni. Ez óriási megkönnyebbülés a családoknak, akik közül sokan már hónapok óta otthon vannak, sok esetben a szabadságuk terhére. A gyerekeknek is öröm, hiszen van esély arra, hogy végre kortársakkal is találkozhassanak, beszélgethessenek a járványhelyzet miatti bezártság után.

Első körben a napközis táborok engedélyezése történt meg. Az ott alvós táborokról a hónap végén döntenek – olvasható a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője által összeállított anyagban. Június közepén másfél millió gyerek számára ér véget a tanév. Tizenkét heti otthon végzett online oktatás után tizenegy hét nyári szünet következik.

Tatabányán is megkezdődött az igények felmérése. A szülőknek a korábbi évek gyakorlatát követve ezúttal is nyilatkozhatnak arról, hogy a július 1. és augusztus 19. között melyik turnusban szeretnék gyermeküket elhelyezni. A Krétán keresztül érhető el az igényfelmérő lap, amelyet a tromposch@tatabanya.hu e-mail címre lehet visszaküldeni, vagy eljuttatni a Polgármesteri Hivatalba.

Az igények felmérése után s a táborszervezésre vonatkozó szabályok ismeretében határoz az önkormányzat a gyakorlati megvalósítás részleteiről. Az előző években 100-120 gyermek táborozott naponta a nyári napköziben az Éltes Mátyás EGYMI-ben, ahol kulturális- és sport programokat, kézműves foglalkozásokat, érzékenyítő foglalkozásokat szerveznek a pedagógusok, de strandolás is szerepel a nyári elfoglaltságok között. Az idei évben nagyobb létszámra számítanak.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close