KiemeltKözélet

Helyszíni szemle alapján döntenek majd a kórházról

A cél az, hogy minél előbb újra fogadhasson betegeket az intézmény

Helyszíni szemlén győződnek majd meg arról, hogy újra megnyithatja-e kapuit a betegek előtt a Szent Borbála Kórház. Többek között ezt válaszolta Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs május 11-i tájékoztatóján a 24 Óra és a kemma.hu azon kérdésére, hogy mikor nyithat ki újra a tatabányai intézmény.

Ahogy Müller Cecília fogalmazott, dr. Lőke János főigazgatótól megkapták a beszámolót azokról az úgy nevezett infekciókontroll tevékenységekről, amelyeket a kórház elvégezett annak érdekében, hogy izolálják a megbetegedetteket és új fertőződés az intézményen belül ne jöhessen létre, tehát kontroll alatt tartsák az intézményben a megbetegedések számának továbbterjedését.

A tisztifőorvos elmondta, mik a további lépések az újranyitáshoz. “Még vissza van az, hogy egy helyszíni szemle alkalmával meggyőződjünk arról, hogy az intézmény új betegek fogadására képes állapotban van. Mindnyájunknak az a célja, hogy ezt minél előbb megtehessük” – zárta szavait a tatabányai kórházzal kapcsolatban Müller Cecília.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close