GazdaságKiemeltKözélet

Üzembe helyezték az adományokból vásárolt PCR készüléket

Sikeres próbaüzem után élesben is bizonyíthat a gép

Egy hónappal a kezdeményezés elindítása után a koronavírus tesztelésére alkalmas PCR készülék bekerült a Becton Dickinson gyár erre a célra átalakított speciális laboratóriumába. A BD szakemberei a segédberendezésekkel együtt a mérőgépet sikeresen beüzemelték, az összes szükséges laboratóriumi folyamatot kialakították.

A mérés komplex, nagy szakértelmet kíván. Egy PCR méréshez alkalmas laboratórium kialakítása, a folyamatok definiálása a munkautasítások szintjéig, a gép beüzemelése normál esetben hónapokat vehet igénybe. Ezt a BD munkatársai 3 hét alatt elvégezték.

A szimulációs tesztelések április 29-én megtörténtek, mind a mesterségesen előállított pozitív vírus genommal mind a humán sejtvonalból izolált RNS-sel is sikeresek voltak. A laboratórium és a berendezések készen állnak az éles tesztek elindítására. Erről hétfőn, május 4-én helyszíni bejáráson a Szent Borbála Kórház és a Kormányhivatal szakemberei is meggyőződtek. A héten elindulnak az első koronavírus tesztek a kórházban vett mintákkal.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close