KiemeltKultúra

Szelfizzünk a tatabányai bányászat helyszínein!

Játékos kihívásra invitál mindenkit a Tatabányai Múzeum

“BányaBarangoló – Így is összetartozunk” elnevezésű, egy hetes sportkihívásra várja az érdeklődőket május 11-15. között a Tatabányai Múzeum, amely során városunk bányászati emlékeit, a “bányautat” kell bejárni. Az egészségügyi és biztonsági előírások fokozott betartása mellett a rendkívüli helyzet ideje alatt is fontos a testmozgás és a szabad levegőn való tartózkodás. A múzeum ezért arra biztat mindenkit, hogy sétáljon, fusson, tekerjen végig a tatabányai bányaúton, szelfizzen a kijelölt emlékállomásokon, és küldje el az intézménynek az így készült képeket! A fényképekért pontok járnak, a legjobb pontszerzők között a járványidőszak után 10.000 Ft értékű könyvcsomagot és skanzenes pólókat sorsolnak ki.

A különböző állomásokon különböző pontok gyűjthetőek:

1 pontot ér: Harangjáték (Erkel Ferenc Zeneiskola), Szent Borbála szobor, Szent Borbála ivókút, Bányász Kegyeleti Emlékmű, Vida Jenő emlékkő, dr. Gál István dombormű, I/a akna falfestmény, Vértanúk tere emlékmű, Bányász padok, Mohi Rezső emlékkő

2 pontot ér: Bányászati és Ipari Skanzen, XII-es lejtakna, XI-es lejtakna, XIV-es lejtakna, Kóta József emlékkő

3 pontot ér: X-es lejtakna, XII/a (Vadorzó) falfestmény, Ranzinger Vince-kilátó

Térképes segítség:
https://bit.ly/3aVYBmt

A fotókat május 17-ig várják a tatabanyaimuzeum@gmail.com e-mail címen. Sorsolás: május 18. (hétfő). A nyerteseket e-mailben értesítik!

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close