KiemeltKözélet

3000 felett a fertőzöttek száma

Megyénkben 137 koronavírusos betegről tudunk

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3035 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt újabb 11 idős beteg.

Ezzel 351 főre emelkedett az elhunytak száma, 630-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen.

Újabb 5 beteget regisztráltak Komárom-Esztergom megyében, így 137-re nőtt a fertőzöttek száma. A mai naptól részletesebb adatközlést láthatnak a koronavirus.gov.hu oldalon. Külön is feltüntetik az aktív fertőzöttek számát, ez azoknak a számát jelenti, akik még koronavírussal fertőzöttek és még nem gyógyultak ki abból, kórházban vagy otthonukban vannak. Emellett az aktív fertőzöttek, a gyógyultak és az elhunytak statisztikájánál külön bontva láthatóak Budapest és Pest megye, valamint vidék adatai.

Mától megkezdődik a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet és továbbra is elkerülhető legyen a járvány „berobbanása”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont mától új szabályok lépnek életbe. Az egész országban továbbra is fontos az ajánlások és a szabályok betartása, pl. a 1,5 méteres védőtávolság tartása és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close