KiemeltKözélet

Elvileg zárlat van, de a kórházban még nem tudnak róla

Nem fogadhat betegeket a Szent Borbála Kórház?

Járványügyi zárlatot rendelt el az országos tisztifőorvos a tatabányai kórházban, így oda most beteget nem vihetnek. Hétfő estére ugyanis már 53 fertőzöttet regisztráltak az intézményben – derült ki a Parlament Népjóléti Bizottságában, ahol a képviselők az operatív törzs tagjait hallgatták meg. Müller Cecília elmondta azt is, hogy több vizsgálatot is elrendelt, többek között a fehérvári kórházban elhunyt 41 éves tatabányai beteghordó halála miatt is. Az ő esetét és a kórházban kirobbant koronavírus-fertőzéseket szakfőorvosi vizsgálat tisztázza majd.

 

A Szent Borbála Kórház a facebook oldalán reagált a hírre. Mint írják, ők is a médiából értesültek a zárlatról. A megjelent cikkekben állításuk szerint biztosan van hiba, de amint megkapják a működésüket érintő határozatot, annak tartalmáról és okáról felvilágosítást adnak.

 

Müller Cecília szerint a koronavírus tetőzésével kapcsolatban csakis forgatókönyvek, becslések vannak, hiszen ez egy eddig nem ismert vírus, amelynek terjedését is csak most, napról napra mérik fel. Több tudományos kutatócsoport végzett modellszámításokat, még abban sem lehetünk biztosak, hogy a járvány lecseng és maradandóan elmúlik. Többen úgy vélekednek róla, hogy szezonálisan alakul, besimul a humán koronavírusok közé, és szelídül.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close