KiemeltKultúra

Telt házas gálával segítették az erdélyi árvákat

17. alkalommal rendezték meg a Déva Gálát

Hagyomány, hogy november végén világhírű előadóművészek és tatabányai művészeti csoportok lépnek színpadra, művészetükkel támogatva a Böjte Csaba által működtetett gyermekotthonokban lakó 2400 gyermeket a tatabányai Déva Gálán. A Jászai Mari Színházban megtartott rendezvénynek már komoly presztízse van – nemcsak a város, hanem a térség kulturális és társadalmi életében is. A program nyitánya egy különleges koprodukció volt: a Carmina Burana népszerű részletét Tatabánya Város Szimfonikus Zenekara és a Bárdos Lajos Vegyeskórus közösen adták elő.

Az idei Déva Gála egyik legjobban várt fellépője Edvin Marton volt. Az Emmy-díjas hegedűművész népszerűségét a crossover stílusban előadott szerzemények, a 2006-os téli olimpiai játékok műkorcsolya bajnokságán két olimpiai bajnoki címet elért produkcióhoz írt zenéi és a gáláján való élő szereplése hozták meg. Világszerte turnézik és többek között olyan előadókkal lépett már színpadra, mint Seal, Zucchero, vagy a Supertramp és Gloria Gaynor.

Idén a szimfonikus zenekar, a vegyeskar és Edvin Marton mellett Demeniv Mihály harmonikaművész, Tálas Áron jazz-zongorista, Szirtes Edina – Mókus hegedűművész, énekes, a Dűvő zenekar, a Cimbaliband, a Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes, Rémi Tünde és Appelshoffer János Harangozó Gyula-díjas táncművészek és a házigazda Bányász Táncegyüttes adott fergeteges műsort.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close