KiemeltSport

Tatabányai ökölvívó sikerek

Két érem az ifjúsági országos bajnokságról

Budapesten, a Madárfészek Ökölvívó Akadémián rendezték az idei Ifjúsági Magyar Bajnokságot a 17-18 éves korcsoport számára. Erdei Zsolt a megnyitó beszédében elmondta, hogy reményei szerint a jelenlévő fiatal sportolók között már ott vannak azok, akik a 2024-es olimpia résztvevői lehetnek. A Tatabányai Sport Club Ökölvívó Szakosztálya három fővel vett részt az országos seregszemlén.

Magyar Balázs az 56 kg-os súlycsoportban az elődöntőbe jutásért a Hegyvidéki Harcosok versenyzőjével csapott össze. A mérkőzésen végig a tatabányai fiú technikai fölénye dominált, így a harmadik menet után, az eredményhirdetésnél az ő kezét emelte a bíró a magasba. A következő napon egy kaposvári sportolóval kellett megküzdenie a döntőbe jutásért. A mérkőzés egy szoros technikai csata volt, de a ringet az ellenfél hagyhatta el győztesként, így a TSC versenyzője a díjátadásnál bronzérmet vehetett át.

Ulrich Márk a 60 kg-os súlycsoportban Tanka Tamással, a Madárfészek Akadémia versenyzőjével lépett a kötelek közé a döntőbe jutásért. Márk a rutinosabb versenyzővel szemben harcosan küzdötte végig mindhárom menetet, de az ellenfél technikai fölénye érvényesült, így a versenytársának sikerült a továbbjutás, aki végül meg is szerezte a magyar bajnoki címet. A díjátadásnál Márk bronzérmet vehetett át.

Rigó István a 69 kg-os súlycsoportban az elődöntőbe jutásért a Madárfészek Akadémia versenyzőjével lépett szorítóba, akivel ugyan nagy csatát vívott, de az ellenfél hagyta el győztesen a ringet, majd később a bajnoki címet is elnyerte. Ezzel az eredménnyel István az 5. helyen végzett.

Rózsa András és Kardos József felkészítő edzők elégedettek versenyzőik teljesítményével a felnőtthöz legközelebbi utánpótlás korcsoportban. Városunkból három vezető- és pontozóbíró segítette a szabályos keretek között való lebonyolítást: Babai Sándor, Csokor Csaba és Csokor Zoltán.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close