Közélet

Tegyünk ma a holnapért!

„Egy résztvevő – egy fa”

A „Tegyél MA a holnapodért!” projektindító rendezvényén egy szakmai előadás és egy pódiumbeszélgetés is várta az érdeklődőket a Vértes Agorájában.

Nemes célt tűzött ki maga elé ifjúsági olimpiai bajnok vívónk, az Exatlon férfi nyertese: környezetvédelmi akciót hirdetett, melynek keretében minden résztvevő után elültetnek egy fát a megye egy pontján. Esztergályos Patrik hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy a sportsikereknek és a televíziós szereplésnek köszönhető népszerűséget olyan témák népszerűsítésére fordítsa, mint a környezettudatos gondolkodásmód. Ehhez pedig partnerre lelt Gelencsér Tímea személyében: az egykori szépségkirálynő szintén szerepelt az Exatlon című televíziós műsorban, és nem titkolja, a hétköznapok során próbál a lehető legapróbb lépésekkel is folyamatosan tenni a környezet megóvásáért. Erről és a műsor dominikai forgatásának kulisszatitkairól is meséltek a program keretében megtartott pódiumbeszélgetésen.

Az érdeklődők emellett meghallgathatták a Szent István Egyetem dékánhelyettese, Boromisza Zsombor előadását is, aki a klímavédelem és a zöld területek megvédésének fontosságáról is beszélt. A kampányhoz szintén csatlakozó Vértesi Erdő Zrt. vezérigazgató-helyettese, Györök Lajos elárulta: Dunaalmás közelében kerül sor a faültetésre november közepén – az akcióhoz bárki csatlakozhat.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close