KiemeltKözélet

12 milliárd forint van Tatabánya kasszájában

Megtörtént az átadás-átvétel a Polgármesteri Hivatalban

Hivatalba lépett városunk új polgármestere, megtörtént ugyanis a munkakör átadás-átvétele. Ennek lezárulta után Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya új vezetője hangsúlyozta: korrektnek tartja az átadás-átvétel folyamatát, minden fontos szerződést és egyéb dokumentumot, illetve részletes pénzügyi beszámolót is átvehetett.
A beszámoló szerint jelenleg közel 12 milliárd forint szerepel az önkormányzat bankszámláján és állampapírokban, folyószámlahitelt hat éve nem kellett igénybe venni. Az elmúlt kilenc évben csaknem 40 milliárd forintnyi pályázati forrás érkezett a városba, ennek majdnem fele kormányzati támogatás volt, ezen kívül 16 milliárd forintnyi adósságtól szabadult meg Tatabánya Schmidt Csaba vezetése alatt, és jelenleg kevesebb mint 1,1 milliárd forint hiteltartozása van a városnak. Az önkormányzat hosszú évek óta tartó stabil pénzügyi helyzetének köszönhető, hogy megannyi fejlesztést tudott az elmúlt években sikerrel megvalósítani.
Schmidt Csaba, Tatabánya előző polgármestere szerint az elmúlt kilenc év rengeteg lehetőséget rejtett városunk számára, Tatabánya pedig ezekkel a lehetőségekkel élni is tudott.
“Bízom benne, hogy a városépítő munka folytatódik Tatabányán” – hangsúlyozta a leköszönő városvezető. “Épül az új könyvtár, a szakképzési központ, a Tulipános Ház, a katolikus gimnázium és szépül a Csónakázó-tó, a mélygarázs, valamint készül az új, 6000 férőhelyes sportcsarnok is. Mindenkinek köszönettel tartozom, akik segítettek bennünket céljaink elérésében, képviselőként pedig továbbra is Tatabánya fejlődéséért fogok dolgozni.”
Az önkormányzati képviselők várhatóan pénteken veszik át megbízóleveleiket, a képviselő-testület alakuló ülésére az ezt követő két héten belül kerülhet sor.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close