KiemeltKözélet

Megújult a Sárberki Bölcsőde

180 millió forintból kívülről-belülről átalakult az intézmény

Befejeződött a Sárberki Bölcsőde felújítása, és ezzel lezárult a bölcsőde-fejlesztési program Tatabányán. A város minden bölcsődéjében megtörtént az energiakorszerűsítés, így biztonságos és modern környezetben tölthetik a napjukat a legkisebbek. A sárberki intézmény európai uniós támogatással, valamint kormányzati és városi forrásból újult meg.

Sárberekben a bölcsőde mellett megújult korábban a városrész két óvodája, valamint energiakorszerűsítés történt az iskolában is. Az oktatási-nevelési intézmények között szoros az együttműködés. A bölcsőde felújítása 180 millió forintba került. Ahogy Schmidt Csaba polgármester fogalmazott, teljes belső felújítás történt, hiszen az épület gépészeti és villamos rendszere elavult.

„Megtörtént a tető hő- és vízszigetelése, a homlokzat hőszigetelése, a villamoshálózat felújítása, továbbá elvégezték a radiátorok cseréjét is” – mondta el a városvezető. “A csoportszobákba új játékok és szőnyegek kerültek, a belső falakat lefestették, illetve új járólapokat és csempéket fektettek le.”

Bencsik János országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón beszámolt róla, hogy a Tatabánya térségében lévő településeken is folytatódik a bölcsőde-fejlesztési program. A megyeszékhely további európai uniós és állami költségvetési forrásokra pályázik, melyeket az óvodák és az iskolák korszerűsítésére fordítanak majd.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close