KiemeltKultúra

Jubiláló zenekar nyitotta a jubiláló fesztivált

A tavaly 30 éves Csík Zenekar koncertjével kezdődött a 20. Tavaszi Fesztivál

A Csík Zenekar koncertjével vette kezdetét a Tavaszi Fesztivál Tatabányán. Az együttes visszatérő vendég Tatabányán, szívesen jönnek az Agorába, olyannyira, hogy ezúttal a tavalyi 30 éves jubileumi menetelést követő pihenésüket szakítják meg a Tatabányai Tavaszi Fesztivál közönségének kedvéért.

„Mi most tulajdonképpen itt sem vagyunk, aztán mégis” – mondta nevetve a koncert kapcsán Szabó Attila, a Csík Zenekar hegedűs-gitárosa. „Roppant megtisztelő egy ilyen programsorozatot megnyitni, nyilván elismerés számunkra: azt jelzi, hogy itt, Tatabányán maradandó értéknek tartják azt a muzsikát és zenei értékrendet, amit mi három évtizede képviselünk.”

Nemcsak a Csík Zenekar, hanem maga a Tavaszi Fesztivál is jubilál: az idei a 20. programsorozat. Köszöntő beszédében Schmidt Csaba polgármester felidézte a kezdeteket, amikor az Erkel Ferenc Zeneiskola ötletgazdaként magára vállalta a fesztivál szervezését, majd egyre több civil szervezet és intézmény csatlakozott hozzájuk. Mára a Tavaszi Fesztivál színes, nívós kulturális kavalkádot kínál. A nyitó hétvégén nem maradhatott ki a programból a Dallam Regionális Kórusfesztivál sem, és nagy érdeklődésre tartott számot a RáHangoló széria aktuális állomása is. Igazi kuriózumnak ígérkezett Demeniv Mihály és Tálas Áron közös koncertje, amely az igen beszédes Feketén-fehéren címet kapta, és amelyen a két fiatal művész ezeken a billentyűkön játszva kápráztatta el a közönséget.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close