KiemeltKözélet

Idén is megtelt az Árpád tér

Továbbra is népszerű a Tatabányai Malacságok

Idén is hatalmas érdeklődés övezte a megyeszékhely hagyományos rendezvényét: a Tatabánya Pont által szervezett VI. Tatabányai Malacságokon egész napra megtelt az Árpád tér. Versenyzőkből sem volt hiány, hiszen több mint húsz csapat mérkőzött meg a kolbásztöltő versenyen. A nemes versengésben végül a “Fekve tölts!” csapata bizonyult a legjobbnak, megelőzve az Összefogás Tatabányáért Egyesület együttesét és a Kóbor-Ló Söröző csapatát. A legfinomabb kolbászok elismerése mellett különdíj járt a Ju Kaja Do legvidámabb hölgyeinek, a Bél-A-Cél csapat legjobb kedvű urainak és a legegyedibb megjelenésért a Bánhidai Baráti Kör Egyesület képviselőinek. A siket és nagyothalló versenyzőkből álló TURUL DEAF Tatabánya tagjai pedig a zsűri elnökének, egyben a rendezvény ötletgazdájának, Magyarné Kocsis Andreának a különdíját vehették át, aki hangsúlyozta: az idei program is kiváló hangulatban telt.
„Amikor megálmodtuk a Malacságokat, éppen ilyen jókedvű eseménynek képzeltük” – fogalmazott Magyarné Kocsis Andrea, aki hozzátette: a zsűri elnökeként örömmel látja, hogy a kolbásztöltő versenyre is évről évre rengeteg jelentkező visszatér. Szavaihoz csatlakozott Schmidt Csaba polgármester is, aki minden csapattal váltott néhány szót.
„A február már elképzelhetetlen a Malacságok nélkül a városban, hiszen a tatabányaiak nagyon megszerették ezt a rendezvényt” – hangsúlyozta a városvezető. „Ez egy kiváló lehetőség a tatabányai húsboltok számára is, hogy megmutassák, milyen jó minőségű portékákkal várják a vásárlókat.”
Látva a remek hangulatot és a rengeteg látogatót, természetesen a szervezők is elégedetten értékelhettek.
„Szerencsére úgy tűnik, a Malacságok évről évre tartja népszerűségét” – mondta Szutter Levente, a szervező Tatabánya Pont vezetője. „Jó érzés látni, hogy mind a kolbásztöltő verseny, mind a gasztronómiai vásár vonzó a tatabányaiak számára. A látvány disznóvágás pedig olyan program, amit a városban élők egy része személyesen nem élt még át korábban.”
A mulatság természetesen nem lehetett volna teljes zeneszó nélkül. Délelőtt DJ Bóli gondoskodott a jó hangulatról, helyenként igazi fesztiválhangulatot teremtve, míg délután a TNT idézte fel népszerű slágereivel a 90-es évek hangulatát.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close