GazdaságKiemelt

Városunk első idei újszülöttjét köszöntötték

72 ezer forint jár idén minden tatabányai újszülöttnek

Ajándékot kapott az év első babája Tatabányán. Városunk polgármestere, Schmidt Csaba köszöntötte 2019 első tatabányai újszülöttjét a Szent Borbála Kórházban. A kis Dóra január elsején délután jött a világra. Tatabányán ő volt az első, megyénkben pedig a harmadik baba az újévben. A kórházból való hazatérése előtt a város polgármestere köszöntötte őt és édesanyját. Nemcsak az év első újszülöttje, hanem minden tatabányai gyermek támogatást kap születése után. Ezt külön igényelni nem kell, automatikusan megkapják a családok. Dóra 2019 első babájaként külön ajándékot is kapott.
„A két évvel ezelőtt elindított Tatabánya 70 program keretén belül az idei évben 72 ezer forinttal támogatjuk a boldog szülőket, segítve ezzel az első napok nehézségeit” – mondta el Schmidt Csaba polgármester. „Továbbá pelenkatortát, alvópárnát és egy 50 000 forintos ajándékcsomagot is vittünk a családnak.”
Dóra január 1-jén délután 15:45-kor született, negyedik gyermekként érkezett a családba. Két fiú és egy lánytestvér várta haza a legkisebbet.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close