KiemeltKultúra

45 év, 70 fúvós – koncerttel indult az év

Hetven zenész muzsikált az Újévi Koncerten

2019. január 1-jén hagyományosan Tatabánya Város Fúvószenekarával indult az újév a Vértes Agorájában. A 45 éves zenekar számára ugyanolyan fontos esemény az Újévi Koncert, mint a közönség számára.
„Bátran mondhatjuk, ez számunkra az év legkülönlegesebb programja” – hangsúlyozta Szabó Ferenc, a zenekar karnagya. „Már a bányásznapi fellépés után elkezdtük a felkészülést erre az koncertre, és még az ünnepek között is tartottunk próbákat. Szerencsére idén minden eddiginél több, mintegy hetven zenész alkotja a zenekart, közöttük sok fiatal is.”
Az idei újévi koncert második felvonása az operett műfaj jegyében telt: Straub Dezső mellett két fiatal művész, Szabó Noémi és Kovács Szilárd állt színpadra.
„Szerintem az emberek többsége kedveli ezt a stílust” – fogalmazott Szicsó István, a fúvószenekar másik karnagya. „Természetesen a zenészeink számára is nagy kihívást jelent, hogy megmutassák magukat ebben a műfajban.”
Az Újévi Koncert közönségét Schmidt Csaba polgármester köszöntötte, aki beszédében városunk tavalyi évét is értékelte. A koncerten bemutatták a fúvószenekar új tagjait, az „Év zenésze” elismerést pedig Pauer Lili vehette át.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close