KiemeltKözélet

A Bányász legendája lett Tatabánya Díszpolgára

Átadták városunk legmagasabb rangú elismeréseit

Tatabánya legmagasabb rangú kitüntetéseit, a Szabó Ignác díjat, az Ezüst Turul Díjakat és a Tatabánya Díszpolgára címet adták át a Szent Borbála napi ünnepi közgyűlésen, amit idén is a Jászai Mari Színházban tartottak.
A Szabó Ignác díjat idén Dr. Szalai Zsuzsa és Dr. Geiszelhardt Gábor kapta. Dr. Szalai Zsuzsa a Család és Gyermekjóléti Központbanmár három évtizede ingyenes jogi segítségnyújtással próbál megoldást találni a szociális és jogi problémákkal küzdő családok számára. Mindezek mellett önkéntes munkájával nagymértékben hozzájárul a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány és a Komárom-Esztergom Megyei Rákellenes Egyesület működéséhez is. Dr. Geiszelhardt Gábor 2015-ben megkapta a Címzetes Főorvosi kitüntetést, valamint 2017-ben „Az Év Családorvosa a Kárpát-medencében” magyarországi díjazottja lett. Betegei tiszteletét és szeretetét joggal tudhatja magáénak, hiszen szakértelme mellett az emberség és a minden személyre kiterjedő odafigyelés munkájának alapvető értékei. A betegei és az emberek iránti erős elköteleződésének megbecsüléseként lett megérdemelt tulajdonosa a Szabó Ignác díjnak.
Városunk vezetése Ezüst Turul díjjal jutalmazta Farkas Lászlónét és Kovácsné Hetényi Máriát. Farkas Lászlóné 1985-ben lett a Dolgozók Gimnáziuma és Szakközépiskolája igazgató-helyettese, majd hat évvel később igazgatója. Vezetése alatt az általa vezetett szakközépiskola folyamatosan korszerűsödött és bővült. A díjátadón sajnos nem tudott jelen lenni, így helyette lánya, Farkas Krisztina vette át az elismerést. Kovácsné Hetényi Mária 1976-ban fiatal szakemberként került az akkor megnyíló új művelődési házba, a KPVDSZ-be. Az elmúlt negyven évben bebizonyította, hogy az általa vezetett intézmény olyan szellemiséget képvisel, amely mind a látogatók, mind a kollégák körében elismerést vált ki.
Tatabánya idei díszpolgára a Tatabányai Bányász SC legendás labdarúgója, Szabó György lett, aki 510 alkalommal szerepelt a Bányász mezében az első osztályban, majd később öt éven át volt a csapat technikai vezetője. 18 éven keresztül örvendeztette meg játékával a tatabányai szurkolókat, mialatt 75 gólt szerzett az élvonalban. A hosszú évek alatt kiváló sportemberként mindig hű maradt városához és klubjához.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close