KiemeltSport

Újabb helyen hódolhatunk a szabadtéri mozgás örömének

Fitneszparkkal bővül jövőre a Gál István lakótelep

A Nemzeti Szabadidős- Egészség Sportpark Program keretében új szabadidős mozgástérrel gazdagodik és bővül a Gál István lakótelep. A fejlesztést bejelentő sajtótájékoztatón részt vett Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, Pleier Tamás önkormányzati képviselő valamint Kupcsok Péter, a Fidelitas tatabányai elnöke. Az úgynevezett „street – workout”, azaz a szabadtéren felállított testedző eszközök, parkok manapság nagyon népszerűek, hiszen valamennyi korosztály számára lehetőséget teremtenek a szabadidő hasznos eltöltésére. Ráadásul igazi közösségi térként funkcionálnak: új baráti kapcsolatok kialakulásának helyszínei lehetnek, a családok aprajának-nagyjának egyaránt kiváló hétvégi, de akár hétköznapi programot nyújthatnak, több generáció együttsportolásának alkalmát teremtik meg.
Az épülő park 150 négyzetméteres, gumiborítású alapterületen fog elhelyezkedni. A balesetek elkerülése és megelőzése érdekében az edzőtér köré 50 centiméter széles, szintén gumiburkolatú biztonsági sáv is kerül. A park igénybevétele elérhető lesz minden tatabányai lakos számára, Gál István lakótelep 710. mögötti zöld területen. Az eszközök rendeltetésszerű használatát egy útmutató tábla is segíteni fogja.
A sportpark fő ismertetője, hogy a területén felállított eszközök tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámaszozásra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmasak. Nemrégiben került átadásra hasonló, szabadtéri eszközpark Újvárosban, a Kodály tér szomszédságában, amely töretlen sikernek örvend a mozogni vágyó lakók körében.
A beruházás értéke közel 18 millió forint, mely a Nemzeti Sportközpontokkal kötött együttműködési megállapodás eredményeként valósul meg.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close