KiemeltKözélet

Tatabányai tűzoltók lettek a legjobbak

A mieink nyerték az Országos Tűzoltó Műszaki Mentő Versenyt

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság első alkalommal rendezte meg október 2-3-án a hivatásos tűzoltók számára az Országos Tűzoltó Műszaki Mentő Versenyt. A legjobban Komárom-Esztergom megye teljesített, megelőzve a fővárosi és a Vas megyei kollégákat.

Első alkalommal rendezték meg az Országos Tűzoltó Műszaki-mentő Verseny a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében október 2-3-án, Tatán. A megmérettetésen minden megyét és a fővárost egy-egy csapat képviselte, a csapat egy kizárólag irányítói feladatokat végző irányítóból, egy, az alapvető egészségügyi ellátásért felelős, valamint négy beavatkozó tűzoltóból állt. A verseny célja, hogy a beavatkozó állomány gyakorolja a közlekedési baleset sérültje kimentésének, kiemelésének, ellátásának a menetét, de a vetélkedőn fontos szerep jutott az állomány csapatmunkájának, kommunikációjának is.

A versenyt a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának tűzoltócsapata nyerte: Vajda Miklós, Kempa Dávid, Lőrincz Dávid, Barassó Péter, Sikos Károly Álmos, Turák Ádám. Második helyen a fővárosi, míg harmadik helyen a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata végzett. A verseny legjobb eredményét elért csapat a fényes trófea mellett emléktárgyat is kapott, amelyet dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adott át a Komárom-Esztergom megyei tűzoltóknak.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close