GazdaságKiemelt

Több mint 200 új munkahely Tatabányán

Hatmilliárd forintból fejleszt a Sanmina

A Sanmina több mint 6 milliárd forintból fejleszti tatabányai gyárát 2022-ig, a beruházáshoz a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá.
Az elektronikai eszközöket gyártó amerikai cég beruházását bejelentő budapesti sajtótájékoztatón csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az állami hozzájárulást azzal indokolta, hogy a fejlesztéssel néhány éven belül 220 nagy hozzáadott értéket teremtő munkahely is létrejön.
A tárcavezető újabb sikertörténetnek nevezte, hogy innovatív autóipari befektetést hoz Magyarországra a világ egyik legjelentősebb beszállítója, amely világszerte 25 országban 75 gyárat működtet és 47 ezer embernek ad munkát.

Budapest, 2018. szeptember 20.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a kárpátaljai magyarokat érintõ ügyekkel kapcsolatban a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. szeptember 19-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Hoffmann Károly, a Sanmina tatabányai üzemének ügyvezető igazgatója közölte, hogy a befektetési összegből elsősorban világszínvonalú, automatizált gyártósorokat vásárolnak. A Sanmina elmúlt öt évben több mint 7 milliárd forintot fektetett be Tatabányán, az ottani üzem így mostanra a cég legnagyobb európai gyártóbázisa.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close