KiemeltSport

Biztonságosak a megyei focimeccsek

Hatékony az együttműködés a rendőrökkel és a polgárőrökkel

Rendben és biztonságban zajlik a megyei labdarúgó mérkőzések biztosítása – hangzott el a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatóságának sajtótájékoztatóján. Farkas Gábor megyei rendőr-főkapitány kiemelte, komolyabb rendbontás nem történt az előző idényben. Természetesen ebben a szezonban is arra törekszenek, hogy továbbra is tudják garantálni a szurkolók, a sportbarátok biztonságát.
Dr. Kancz Csaba megyei társadalmi elnök elmondta, 2013 őszén a Magyar Labdarúgó Szövetség együttműködési megállapodást kötött az Országos Polgárőr Szövetséggel. A kontraktus létrejöttét követően az igazgatóság is felvette a kapcsolatot a megyei polgárőrökkel, és helyi szinten is megvalósult ez az egyezmény még 2014-ben. – 2015-ben paktum született a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitánysággal is. A megállapodások fő célja a mérkőzések biztonságos lebonyolítása, a rendbontások elkerülése – emelte ki.
A megye három kiemelkedő segítséget nyújtó polgárőr egyesületét külön támogatásban részesítette a megyei igazgatóság: a nagyigmándi, a mocsai és a dadi polgárőrök kaptak 80-80 ezer forintot munkájuk elismeréseként.
A labdarúgó szövetség, a rendőrség és a polgárőrség együttműködése természetesen a jövőben is folytatódik, a megyei mérkőzések biztonságának megóvása érdekében.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close