KiemeltKözélet

Ingyen buszozhatunk szeptember 22-én!

Tatabánya idén is csatlakozik az Európai Autómentes Naphoz

Ingyen utazhatunk a T-Busz helyi járatain szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon, ami egyben az Európai Mobilitási Hét lezárása is lesz.

Az Európai Autómentes Nap egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó lakosokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon kíván hozzájárulni a lakosság egészségének és életminőségének javításához.

A rendezvényhez kapcsolódva 2018. szeptember 22-én Tatabánya városában a gépjármű-tulajdonosok és -üzembentartók a forgalmi engedély felmutatásával díjmentesen utazhatnak a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. helyi járatain.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close