KiemeltSport

Megújuló focipályák a város szívében

Vadonatúj műfüvön pattoghat a labda a Jubileum parkban

Elkészültek a megújult műfüves pályák a Jubileum parkban. A két pálya felújítása az önkormányzat és a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. összefogása révén valósulhatott meg.
Tatabányán nagy hagyománya van a versenysportnak, amit mi sem támaszt alá jobban, mint hogy több mint száz éve, már 1910-ben megalakult a Tatabányai Sport Club, amelynek azóta is több száz sportolója versenyez, és ér el eredményeket világversenyeken is. A versenyszerűen sportolók mellett ugyanakkor egyre többen mozognak a városban, folyamatosan nő az igény a szabadidő sportolási lehetőségek iránt.
A 2000-es évekre a város iparszerkezete teljesen átalakult, egyre több gyár telepedett le Tatabányán. Az újonnan alakult munkahelyi közösségek rövid időn belül baráti-sporttársi közösségekké alakultak, és kispályás focibajnokságokat szerveztek. Az egyre nagyobb létszámban induló csapatok jogos igényként fogalmazták meg, hogy az aszfaltpályát lássa el az önkormányzat modern műfüves borítással. 2006-ban adták át a két felső műfüves pályát a Jubileum parkban, 2014-ben pedig a harmadik, még aszfaltos alsó pályát is műfűvel fedték be, fölé szezonálisan sátortetőt húznak annak érdekében, hogy azt november és április között, a téli időszakban is használni tudják a sportolni vágyók.
A kispályás labdarúgó-bajnokság nyári és téli fordulóira több tucat csapat nevez minden évben, hogy összemérhessék tudásukat. A pályákon emellett több jótékonysági labdarúgó gálának is helyet ad a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, a játékteret rendszeresen használják testnevelés órákra, amerikai futball-edzésekre, utánpótlás-nevelésre, középiskolás bajnokságokra.
A nagyfokú kihasználtság miatt az elmúlt időszakban jelentősen leromlott a pályákat borító műfű állapota, ezért elodázhatatlanná vált azoknak a felújítása. A közel 30 millió forintos beruházás végrehajtásához szövetségesre is talált az önkormányzat a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. vezetésében, a cég 8 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close