KiemeltKultúra

„Világbajnoki” dobogón a tatabányaiak

Nemzetközi díjat kapott a József Attila Megyei és Városi Könyvtár

Az intézmény a Zöld Könyvtár Díjának pályázói között az első hat közé jutott be 32 ország versenyében. A pályázatot a Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Szövetsége írta ki. Tatabánya az Ökokönyvtár Programmal indult a Magyar Könyvtárosok Egyesületének támogatásával.

Nász János, az Ökokönyvtár Program vezetője egy világbajnoksághoz hasonlította a zöld könyvtárak versenyét. Fontosnak tartja, hogy ezzel is ott lehetünk a világ élmezőnyében. Mint mondja, ez kollégái munkáján is múlik. Az ökológiai gondolkodás erősítése könyvtári eszközökkel – így foglalható össze röviden a program célja. Ennek keretében valósult meg az Öko-esték előadássorozat, létrejött a zöld olvasóterem, vagyis az ökoterasz a könyvtár udvarán, és ökotáborokat is szerveztek. Az intézmény honlapján működik a „Fenntartható jövőért” rovat, ahol az érdeklődők megtalálják a program ökoszolgáltatásait. Természetesen a könyvek és folyóiratok között is találunk olvasnivalót a fenntartható fejlődésről.
A könyvtár vezetői szerint a visszajelzések azt mutatják, hogy érdemes folytatni az Ökokönyvtár Programot, hiszen – ahogy a könyvtár a honlapján fogalmaz – „a környezeti egyensúly visszahat az élővilágra, hat az emberiség jólétére.”

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close